Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ματαιώσεις και λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο

Κανονικά μεν, με μικρά προβλήματα δε, χθες οι πτήσεις

Τατιάνα Ρόκου - 29 Ιανουάριος 2009, 00:00

Κανονικά εκτελέστηκε χθες το πρόγραμμα πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας<...>

ανέστειλαν την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, στο οποίο προσέφυγε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, να κηρύξει την κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική με το αιτιολογικό ότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την κήρυξη της.

Ωστόσο, εμφανίστηκαν προβλήματα δυσλειτουργίας στο πρόγραμμα, κυρίως των πρωινών πτήσεων, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και έτσι ορισμένες εταιρείες δεν είχαν το χρόνο να οργανώσουν εκ νέου το πρόγραμμά τους, ενώ πολλοί επιβάτες είτε είχαν ειδοποιηθεί από τις αεροπορικές εταιρείες, είτε είχαν ενημερωθεί από τα ΜΜΕ, για την 24ωρη απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Αρκετές πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών ματαιώθηκαν και λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας από τις 12 το μεσημέρι που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ. Συγκεκριμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ματαιώθηκαν οι δύο πρωινές πτήσεις από Αθήνα για Ρόδο, μετ΄ επιστροφής, καθώς και οι πτήσεις από Αθήνα για Κω, Σάμο, Βουκουρέστι και από Μυτιλήνη για Ρόδο. Επίσης, λόγω της τρίωρης στάσης της ΟΣΥΠΑ ματαιώθηκαν οι πτήσεις μετ΄ επιστροφής από Αθήνα για Σάμο, Μυτιλήνη, Σκιάθο, Νάξο και Μήλο, καθώς και οι πτήσεις από Ρόδο για Κάρπαθο, από Ρόδο για Καστελόριζο και από Πρέβεζα για Σητεία.

Η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού για την οποία, όπως τονίζει, δεν ευθύνεται η εταιρεία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top