Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠαραλίγο αεροπορικό ατύχημα στο αεροδρόμιο Χίθροου
Προβλήματα στις αερομεταφορές στο Λονδίνο λόγω κακοκαιρίας

Παραλίγο αεροπορικό ατύχημα στο αεροδρόμιο Χίθροου

Αεροσκάφος της Cyprus Airways πλαγιολίσθησε στην πίστα του αεροδρομίου του Χίθροου στο Λονδίνο και η ρόδα του βυθίστηκε στο χορτάρι, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρχές του αεροδρομίου. Το αεροσκάφος μόλις […]

Αεροσκάφος της Cyprus Airways πλαγιολίσθησε στην πίστα του αεροδρομίου του Χίθροου στο Λονδίνο και η ρόδα του<...> βυθίστηκε στο χορτάρι, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρχές του αεροδρομίου. Το αεροσκάφος μόλις είχε προσγειωθεί στις 08.30 ώρα Γκρίνουιτς και τροχοδρομούσε, όταν γλίστρησε στον χιονισμένο διάδρομο προσγείωσης. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί από το συμβάν. Στη συνέχεια, και οι δύο διάδρομοι προσγείωσης του Χίθροου έκλεισαν και όλες οι πτήσεις μέχρι τις 17:00 ώρα Γκρίνουιτς ματαιώθηκαν.

Οι αρχές του Χίθροου ανακοίνωσαν ότι το πυκνό χιόνι που έπεσε στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής και η χιονόπτωση στη διάρκεια της ημέρας σημαίνει ότι θα σημειωθούν καθυστερήσεις και ματαιώσεις στις σημερινές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο της βρετανικής πρωτεύουσας και εκείνο του Στάνστεντ, στα βορειοανατολικά, αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα, ενώ το αεροδρόμιο London City στο κέντρο του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Κακοκαιρία πλήττει και το Παρίσι, με πυκνό χιόνι να προκαλεί προβλήματα στις συγκοινωνίες και καθυστερήσεις στις πτήσεις. Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν προληπτικά το 30% των πτήσεων που αναχωρούν απο το αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ λόγω των χιονοπτώσεων που αναμένονται, σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Γαλλίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024