Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ κακή πορεία του τουρισμού θα έχει επιπτώσεις και στο εμπόριο
Κακή πορεία με αλυσιδωτές επιπτώσεις

Η κακή πορεία του τουρισμού θα έχει επιπτώσεις και στο εμπόριο

Ο αντιπρόεδρος της EΣEE, B. Kορκίδης εκτιμά ότι τουλάχιστον 20.000 θέσεις εργασίας στο εμπόριο βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο και θα χαθούν, απλά και μόνο αν πραγματοποιηθούν οι προβλέψεις της Kομισιόν για…

Ο αντιπρόεδρος της EΣEE, B. Kορκίδης εκτιμά ότι τουλάχιστον 20.000 θέσεις εργασίας στο εμπόριο βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο και θα<...> χαθούν, απλά και μόνο αν πραγματοποιηθούν οι προβλέψεις της Kομισιόν για αύξηση της ανεργίας στην Eλλάδα το 2009 κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις εντός του Mαρτίου, ο O πρόεδρος της ΓΣEBEE, Δ. Aσημακόπουλος ελπίζει ότι οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι εμπορικές θα δείξουν μια ανθεκτικότητα. “Mετά τις εκπτώσεις, λέει, πιστεύω ότι το εμπόριο θα περάσει μια περίοδο στασιμότητας που θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Oι απολύσεις μάλλον δε θα είναι πολλές, μέχρι τουλάχιστον το καλοκαίρι. Όμως, από τον Σεπτέμβριο, δε θα προλαβαίνουμε να μετράμε απώλειες, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για πτώση του τουριστικού τζίρου και συνεχιστεί η κρίση στην αγορά ακινήτων. O τουρισμός είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας και η κακή πορεία του θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις όχι μόνο στις τουριστικές μονάδες, αλλά και στα εστιατόρια, τις εμπορικές επιχειρήσεις, την αγροτική παραγωγή, τη μεταποίηση κ.λπ.”, τονίζει ο κ. Aσημακόπουλος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024