Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕνδιαφέρον της MIG για την Ολυμπιακή μετά την αποτυχία του διαγωνισμού
Επιθυμεί διακομματική συναίνεση και κοινωνική αποδοχή για την πρωτοβουλία της

Ενδιαφέρον της MIG για την Ολυμπιακή μετά την αποτυχία του διαγωνισμού

Ενδιαφέρον για την συμμετοχή της στις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Ολυμπιακής εξέφρασε επισήμως χθες η Marfin Investment Group (MIG) του Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής: “Η διαδικασία για την Ολυμπιακή έχει μπει…

Ενδιαφέρον για την συμμετοχή της στις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Ολυμπιακής εξέφρασε επισήμως<...> χθες η Marfin Investment Group (MIG) του Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής: “Η διαδικασία για την Ολυμπιακή έχει μπει, από χθες, σε μια καινούργια φάση. Η Κυβέρνηση έκανε δημόσια πρόταση προς επιχειρηματικούς ομίλους, κυρίως ελληνικούς. Πληροφορήθηκα τώρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, ότι υπάρχει κατΆαρχήν πρόταση από ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο. Η πρόταση αυτή, όπως και όποιες άλλες ενδεχομένως υποβληθούν, θα εξεταστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή”.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση της εταιρείας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, επισημαίνεται:
“Στη σημερινή κρίσιμη για την πατρίδα μας οικονομική συγκυρία, η συνέχεια της λειτουργίας της Ολυμπιακής είναι αποφασιστικής σημασίας για τον τουρισμό, την απασχόληση, την ψυχολογία όλων μας και το κύρος της Ελλάδας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Η Ολυμπιακή είναι ένα κομμάτι τις ιστορίας μας και της ζωής μας και θέλουμε να υπάρχει και να μας ξανακάνει υπερήφανους.

Γι΄αυτούς τους λόγους η MIG αποφάσισε σήμερα να ανταποκριθεί στην έκκληση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και είναι έτοιμη να προσέλθει σε απ`ευθείας διαπραγματεύσεις ώστε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ να συνεχίσει να λειτουργεί στα πλαίσια της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Εφ΄όσον οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε συμφωνία προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε οικειοθελώς στο Ελληνικό Δημόσιο τη δυνατότητα επανακρατικοποίησης της Ολυμπιακής σε χρονικό διάστημα μέχρι και 3 μήνες μετά τη διεξαγωγή των επόμενων
εκλογών.

Η σημερινή μας απόφαση ελπίζουμε να αντιμετωπισθεί σε αντιστοιχία με τις πραγματικές μας προθέσεις και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε έτοιμοι και να συμπράξουμε στη διαδικασία αυτή, με οποιοδήποτε άλλο υγιή επιχειρηματικό ή επενδυτικό όμιλο επιθυμεί, αλλά και να αποσυρθούμε, εάν κάποιος άλλος Έλληνας σοβαρός ενδιαφερόμενος εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος και δεν επιθυμεί τη δική μας συμμετοχή.

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων την τελική απόφαση για την απόκτηση της Ολυμπιακής θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG, σταθμίζοντας μεταξύ άλλων και την επίτευξη ή μη της επιθυμητής διακομματικής συναίνεσης, αλλά και την κοινωνική αποδοχή για τις εξελίξεις αυτές στον εθνικό μας αερομεταφορέα”.

Η MIG είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Απασχολεί πάνω από 50.000 εργαζόμενους και μόνιμους συνεργάτες και έχει παρουσία σε 40 χώρες.
Το 58% της εταιρείας, που έχει έδρα την Ελλάδα και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανήκει άμεσα ή έμμεσα σε Έλληνες στρατηγικούς, θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, το 24% ανήκει σε ξένους θεσμικούς επενδυτές, ενώ το Dubai Group κατέχει περίπου το 18% των μετοχών και εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο με 3 μη εκτελεστικά μέλη και δεν έχει καμία ανάμειξη στη Διοίκηση της εταιρείας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024