Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλεξανδράκης: Αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για συνεχιζόμενη κατάρτιση στον τουρισμό
Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων

Αλεξανδράκης: Αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για συνεχιζόμενη κατάρτιση στον τουρισμό

Τη δέσμευσή του να συζητήσει τις προτάσεις του κλάδου σχετικά με τα θέματα της συνεχιζόμενης κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού, αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τα συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια του ΕΣΠΑ, έδωσε ο Δρ. Εμμανούηλ Αλεξανδράκης, Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην εκδήλωση…

Τη δέσμευσή του να συζητήσει τις προτάσεις του κλάδου σχετικά με τα θέματα της συνεχιζόμενης κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού, αξιοποιώντας με αυτόν τον<...> τρόπο τα συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια του ΕΣΠΑ, έδωσε ο Δρ. Εμμανούηλ Αλεξανδράκης, Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην εκδήλωση της κοπής πίττας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων και του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών. Ο κ. Αλεξανδράκης υπογράμμισε επίσης, ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων ξενοδοχειακών υπηρεσιών, με δεδομένο τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν οι διευθυντές. Τόνισε δε ότι το στοιχείο της ποιότητας δημιουργεί ουσιώδες ανταγωνιστικό συγκριτικό πλεονέκτημα διεθνώς όσον αφορά στην παροχή των υπηρεσιών φιλοξενίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί διευθυντές Ξενοδοχείων αλλά και επίσημα πρόσωπα του τουριστικού κλάδου μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Κοφίνης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γερ. Φωκάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής, κ. Τσακίρης και ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Ζαγορίτης.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΠΟΔΙΞ, κ. Γιάννης Κρέης τόνισε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων έχει μία 15ετή παρουσία διατηρώντας υπό την σκέπη της τους Συλλόγους Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης, Ρόδου, Κω, Αθήνας, Μακεδονίας – Θράκης και Κέρκυρας. Η ΠΟΔΙΞ ιδρύθηκε, όχι προκειμένου οι διευθυντές των Ξενοδοχείων να αποκτήσουν κάποιο συνδικαλιστικό όργανο αλλά προκειμένου να προχωρήσουν στην περαιτέρω βελτίωση και διεύρυνση των γνώσεων και εμπειριών με την οργάνωση διαφόρων εκπαιδευτικών σεμιναρίων, εκπαιδευτικών εκδρομών στο εσωτερικό και εξωτερικό κα. Επίσης, τόνισε ότι η “σε αυτή την αρνητική συγκυρία πραγμάτων και γεγονότων καλείται ο διευθυντής του ξενοδοχείου, με τις επαγγελματικές του γνώσεις και εμπειρίες σε συνεργασία με τον πρόεδρο ή τον δ/ντα σύμβολο της εταιρείας να προτείνει λύσεις, που θα βοηθήσουν να περάσει αλώβητο το καράβι τους σκοπέλους της κρίσης. Έχει αποδειχθεί ότι η αγαστή συνεργασία των δύο αυτών ανθρώπων μπορεί να οδηγήσει την ξενοδοχειακή επιχείρηση μόνο σε επιτυχίες προς όφελος του κοινού συνόλου. Εμείς οι διευθυντές ξενοδοχείων, πέραν όμως της παραπάνω αναφερθείσας συνεργασίας πιστεύουμε ότι ένας επί πλέον βασικός λόγος της επιτυχίας ή όχι της ξενοδοχειακής επιχείρησης εξαρτάται από τον παράγοντα άνθρωπο, δηλ. τους συνεργάτες μας, από εκείνον ή εκείνη που προσφέρει την εργασία του σε μια φαινομενικά ίσως ασήμαντη θέση μέχρι και τον άμεσο βοηθό μας. Ας μην ξεχνάμε ότι δε γεννηθήκαμε διευθυντές και ότι όλοι μας από κάπου ξεκινήσαμε για να φθάσουμε μια μέρα στην πλέον υπεύθυνη θέση του ξενοδοχείου”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Αθηνών κ. Δημήτρης Κάκαρης αναφέρθηκε με τη σειρά του στο γεγονός ότι `είναι πλέον πραγματικότητα πως το 2009 βρίσκει στο ξεκίνημα του τόσο την οικονομία της χώρας μας όσο και τον κλάδο του τουρισμού και της ξενοδοχειακής βιομηχανίας σε μια δυσχερή κατάσταση που οφείλεται τους διεθνείς κλυδωνισμούς που έχει δημιουργήσει το παγκόσμιο ασταθές και αρνητικό οικονομική περιβάλλον. Είναι αλήθεια ότι η κατΆ εξοχήν ΅βαριά βιομηχανίαΆ της χώρας μας – ο τουρισμός – έχει ήδη αρχίσει να βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης. Θεωρούμε όμως ότι οι δυσκολίες αποτελούν παράλληλα προκλήσεις και ευκαιρίες, και εναπόκειται σε όλους μας, πολιτεία, επιχειρηματίες, στελέχη, και εργαζόμενους να εργαστούμε σκληρά ώστε να μπορέσουμε να αναστρέψουμε το κλίμα δίνοντας ο καθένας μας τη δική του μάχη με στόχο τις όσο το δυνατόν λιγότερες αρνητικές συνέπειες. Ακριβώς αυτή είναι και η προτεραιότητα του συλλόγου Διευθυντών αυτή τη στιγμή. Τελειώνοντας, τόνισε ότι είναι βέβαιο ότι η ελληνικός τουρισμός και η ελληνική ξενοδοχειακή βιομηχανία έχουν γερά θεμέλια που τους επιτρέπουν να αντέξουν τις όποιες δυσκολίες. Με μια όμως προϋπόθεση, ότι όλοι μας θα δώσουμε το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μας, φιλόξενα, με αγάπη, συνέπεια, επαγγελματισμό και προπάντων ευαισθησία στις απαιτήσεις της κινητήριας δύναμης μας που δεν είναι άλλη από τους πελάτες μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024