Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΞεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης – MIG για την ΟΑ
Παραμένει η πρόκληση και σε άλλους επιχειρηματικούς ομίλους

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης – MIG για την ΟΑ

Aρχισαν χθες, Τρίτη, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τη Marfin Investment Group για την Ολυμπιακή. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων συζητήθηκαν ζητήματα νομικής φύσης, που αφορούν τη συμφωνία που υπόγραψε η ελληνική κυβέρνηση τον περασμένο Σεπτέμβριο…

Aρχισαν χθες, Τρίτη, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τη Marfin Investment Group για την Ολυμπιακή. Κατά τη διάρκεια των<...> διαπραγματεύσεων συζητήθηκαν ζητήματα νομικής φύσης, που αφορούν τη συμφωνία που υπόγραψε η ελληνική κυβέρνηση τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποτελεί ασφάλεια για τους επενδυτές. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι ισχύει και παραμένει ανοιχτή η πρόκληση σε όποιον άλλον επιχειρηματικό όμιλο το επιθυμεί, να δηλώσει δημόσια ότι ενδιαφέρεται για συμμετοχή στην αγορά του εθνικού αερομεταφορέα.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης συναντήθηκε με τους πιλότους του εθνικού αερομεταφορέα, οι οποίοι χαρακτήρισαν θετικό το ενδιαφέρον Βγενόπουλου για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Την Τρίτη αναμένεται κοινή συνέλευση των σωματείων της Ολυμπιακής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα χρειαστεί την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. “Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το θέμα της Ολυμπιακής προς όφελος της εταιρείας, αλλά και της χώρας”, πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι συμβασιούχοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Ο.Α. (Σ..Ε.Ο.Α.Ε), έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στις διεκδικήσεις τους περιλαμβάνονται η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, η καταβολή της άδειας και του επιδόματος αδείας για το 2008 στους απολυμένους συμβασιούχους και καλύτερες συνθήκες υγιεινής στους χώρους δουλειάς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου, κ. Χρήστο Γυριχίδη, μόνο για τον μήνα Νοέμβριο οφείλονται η άδεια και το επίδομα σε 532 εργαζόμενους, ενώ συμβάσεις έχουν λήξει και τους επόμενους μήνες, χωρίς να καταβληθούν αποζημιώσεις. Τριμελής αντιπροσωπεία των εργαζομένων έγινε δεκτή από τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη και τον ενημέρωσε για τα αιτήματά τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024