Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΜεγάλη η ανταπόκριση στην Έκθεση για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού στην Πάτρα
ACTIVETRIP 2009

Μεγάλη η ανταπόκριση στην Έκθεση για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού στην Πάτρα

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση για συμμετοχή στη 2η Πανελλήνια Έκθεση Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού ACTIVETRIP 2009, που διοργάνωσε η οικονομική εφημερίδα “Εξπρές” στην Πάτρα, το τριήμερο 6-8 Φεβρουαρίου […]

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση για συμμετοχή στη 2η Πανελλήνια Έκθεση Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού<...> ACTIVETRIP 2009, που διοργάνωσε η οικονομική εφημερίδα “Εξπρές” στην Πάτρα, το τριήμερο 6-8 Φεβρουαρίου 2009. Ο αριθμός των εκθετών από όλη την Ελλάδα έφτασε τους 58 (από 34, που ήταν οι συμμετοχές στην επίσης επιτυχημένη έκθεση του 2008).

Ο Όμιλος ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά, μετά τη δημιουργία πριν από 14 χρόνια της καθιερωμένης πλέον έκθεσης “Τουριστικό Πανόραμα”, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για την τουριστική και την περιφερειακή ανάπτυξη, με την διοργάνωση της εξειδικευμένης αυτής νέας εκθέσεως.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και το Δήμο Πατρέων, με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του ΗΑΤΤΑ. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, έγιναν στις 7 μ.μ. της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου, παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Ελλάδος και όχι μόνον, από το δήμαρχο Πατρέων κ. Ανδρέα Φούρα, το νομάρχη Αχαΐας κ. Δημήτρη Κατσικόπουλο, το διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος κ. Χρήστο Παπασημακόπουλο ως εκπρόσωπο του γεν. γραμματέα της Περιφέρειας και το βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολο Κατσιφάρα.

Μηνύματα απέστειλαν ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς, οι υφυπουργοί ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Σταύρος Καλογιάννης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γιώργος Κοντογιάννης, οι κ.κ. Μελέτης Τζαφέρης, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, ειδικός γραμματέας, καθώς και οι κ.κ. Νίκος Παπαδημάτος, βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Ιωάννης Βοσκόπουλος, νομάρχης Φλώρινας και Γιώργος Παπαδάκης, νομάρχης Ρεθύμνου.

Σημαντική αύξηση παρουσίασε επίσης η επισκεψιμότητα της έκθεσης, από πολλές περιοχές της Ελλάδος, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον του Έλληνα ταξιδιώτη και των επαγγελματιών για τις νέες μορφές τουρισμού. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες, ενώ για την εξυπηρέτησή τους υπήρχαν δωρεάν τακτικά δρομολόγια με λεωφορεία από και προς το ΠΕΑΚ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της έκθεσης, στην αίθουσα συνεντεύξεων του ΠΕΑΚ. Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Οι μαρίνες και ο ρόλος τους στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού – Η περίπτωση της Πάτρας και άλλων πόλεων – Εμπειρίες & προοπτικές”, στην οποία, εκτός από τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, συμμετείχαν και ειδικοί τεχνοκράτες – επιστήμονες από την Αθήνα, αλλά και εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κατεγράφη η ανάγκη σύνθεσης των αντιθέσεων όσον αφορά στη νέα μαρίνα της Πάτρας, αλλά και γενικότερα στο μέλλον της λιμενικής ζώνης. Παράλληλα, επισημάνθηκε το έντονο ενδιαφέρον, σε διεθνές επίπεδο, για την εξασφάλιση μίας θέσης ελλιμενισμού σε ειδικά διαμορφωμένες και σύγχρονες μαρίνες στην λεκάνη της Μεσογείου, εν αντιθέσει με τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτεί το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση παρόμοιων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το πόσο καθοριστική για την τοπική ανάπτυξη και την οικονομία είναι η κατασκευή και λειτουργία μαρίνας σε μία περιοχή έδωσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας και Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου, με θέμα “Ποιότητα νερού και τροφίμων στις ξενοδοχειακές μονάδες”. Η ημερίδα αυτή, με εισηγητές έγκριτους επιστήμονες ειδικευμένους στο συγκεκριμένο αντικείμενο, ήταν πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαϊας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Υγιεινής του Ιατρικού Τμήματος και με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλάμβανε επίσης: Συνάντηση των μελών του HATTA με θέμα “Περαίωση – Νέες φορολογικές διατάξεις – Διάφορα φορολογικά θέματα του κλάδου”, καθώς και Παρουσίαση Ιστορικών Διαδρομών (θαλάσσιων, υποβρύχιων και πεζοπορικών) στο νησί της Λέρου, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού του νησιού.

Οι εκθέτες ανανέωσαν το ενδιαφέρον τους για την επόμενη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια εποχή στην Πάτρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024