Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑπούσα η Κως από τα πλωτά σεμινάρια στην Ολλανδία
Επιστολή διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Απούσα η Κως από τα πλωτά σεμινάρια στην Ολλανδία

Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κω και πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Κω, κ. Ηλίας Δ. Σιφάκης, απέστειλε επιστολή προς το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, στην οποία αναφέρει ότι με έκπληξη ενημερώθηκε…

Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κω και πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Κω, κ. Ηλίας Δ. Σιφάκης, απέστειλε<...> επιστολή προς το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, στην οποία αναφέρει ότι με έκπληξη ενημερώθηκε ότι “τα πλωτά σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο Aμστερνταμ στις 22 Μαρτίου, γίνονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μόνο για τη Ρόδο και την Κέρκυρα και όλα τα υπόλοιπα νησιά -συμπεριλαμβανομένης και της Κω, την τέταρτη τουριστική δύναμη της χώρας – θα εκπροσωπηθούν από τις Περιφέρειες, χωρίς βεβαίως να έχουν δικαίωμα συμμετοχής με δικό τους περίπτερο και ακόμα περισσότερο, δικαίωμα προβολής του τουριστικού τους προϊόντος στους προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες”. Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στον πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Ι. Κοφίνη, καθώς και στους βουλευτές Δωδεκανήσου, κ.κ. Ν. Ζωϊδη, Ι. Βαληνάκη, Α. Παυλίδη, Γ. Νικητιάδη και Α. Καραμάριο.

Αναλυτικά, η επιστολή:

“Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

Μετά τις συνεχείς δεσμεύσεις σας, τόσο στον τοπικό τύπο, όσο και στο δήμαρχο της Κω, κ. Γεώργιο Κυρίτση προσωπικά, σχετικά με την υποστήριξη της Περιφέρειας στις δράσεις τουριστικής προβολής των νησιών μας και ιδιαίτερα στα πλωτά σεμινάρια που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια για τα νησιά της Ρόδου, της Κω, αλλά και των υπολοίπων νησιών μέσω της περιφέρειας και αφού μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση, επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη διοργάνωσης από μεριάς περιφέρειας, κα Παπανικολάου, η οποία με έκπληξη, μας ενημέρωσε ότι τα πλωτά σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 22 Μαρτίου 2009 από το Aμστερνταμ.

Μεγαλύτερη ήταν η έκπληξή μας δε, όταν ενημερωθήκαμε ότι τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μόνο για τη Ρόδο και την Κέρκυρα και όλα τα υπόλοιπα νησιά -συμπεριλαμβανομένης και της Κω, την τέταρτη τουριστική δύναμη της χώρας – θα εκπροσωπηθούν από τις Περιφέρειες, χωρίς βεβαίως να έχουν δικαίωμα συμμετοχής με δικό τους περίπτερο και ακόμα περισσότερο, δικαίωμα προβολής του τουριστικού τους προϊόντος στους προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες.

Υπερτονίζω κύριε Γενικέ εδώ, ότι η συγκεκριμένη δράση είχε ξεκινήσει πρωτοπόρα από το νησί μας, αφού στις συγκεκριμένες χώρες που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, η Κως έχει ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς, και σε πολλές περιπτώσεις το μεγαλύτερο, με δεδομένη την πρωτιά μας ως ελληνικός προορισμός στην Ολλανδία, απορροφώντας κάθε χρόνο περίπου 100.000 Ολλανδούς τουρίστες και ήδη οι συνεργάτες μας Tour Operators απορούν ,γιατί φέτος προσεκλήθησαν σε εκδήλωση χωρίς τη συμμετοχή της Κω και αντικατασταθήκαμε από την Κέρκυρα.

Τα τελευταία χρόνια, όπως και εφέτος, η δράση αυτή γίνεται με την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, καθώς και με την υποστήριξη της Περιφέρειάς μας, χρησιμοποιώντας τα κονδύλια του ΠΕΠ για δράσεις τουριστικής προβολής.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η έλλειψη ενημέρωσης των αρχών της Κω, οφείλεται σε παρεξήγηση, αφού είναι αδιανόητο για τους τουριστικούς φορείς και τους επιχειρηματίες του νησιού, ότι πιθανά έχει γίνει επιλεκτική διάκριση σε βάρος της Κω, απαξιώνοντας έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος, και το δεύτερο ισχυρότερο τουριστικό προορισμό της περιφέρειάς μας μετά τη Ρόδο.

Σε μία περίοδο τόσο δύσκολη, οι δυνάμεις μας πρέπει να είναι ενωμένες και οι δράσεις μας κοινές, ιδιαίτερα όταν γίνεται χρήση και των χρημάτων του Κωακού λαού που τόσο απλόχερα προσφέρει στην Ελληνική οικονομία, χρήματα που πρέπει να είναι και ανταποδοτικά.

Παρακαλούμε πολύ για την δική σας παρέμβαση, ώστε να λυθεί η όποια παρεξήγηση και να προετοιμαστούμε έγκαιρα για την παρουσία μας στα πλωτά σεμινάρια”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024