Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιχείρηση “Ελεύθερες παραλίες παντού” στη Μαγνησία
Από Νομαρχία Μαγνησίας, Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και Περιφέρεια Θεσσαλίας

Επιχείρηση “Ελεύθερες παραλίες παντού” στη Μαγνησία

Επιχείρηση κατεδάφισης των παράνομων κατασκευών που βρίσκονται εντός της ζώνης του αιγιαλού έχει ξεκινήσει η Νομαρχία Μαγνησίας, με σύνθημα “ελεύθερες παραλίες παντού”. Σύμφωνα με το ΑΠΕ και την “Καθημερινή”, πρόκειται για μια…

Επιχείρηση κατεδάφισης των παράνομων κατασκευών που βρίσκονται εντός της ζώνης του αιγιαλού έχει ξεκινήσει η Νομαρχία Μαγνησίας, με<...> σύνθημα “ελεύθερες παραλίες παντού”. Σύμφωνα με το ΑΠΕ και την “Καθημερινή”, πρόκειται για μια προσπάθεια προστασίας του θαλάσσιου μετώπου του Πηλίου, που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

“Η κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών ξεκίνησε από την παραλία του Βόλου και μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε μήκος πέντε χιλιομέτρων προς τα ανατολικά. Ακολούθως θα συνεχιστεί στην περιοχή της Κορόπης και μετά στις υπόλοιπες ακτές του ανατολικού Πηλίου”, αναφέρει ο αντινομάρχης Πολεοδομίας της νομαρχίας Μαγνησίας κ. Ηλίας Ξηρακιάς.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. “Στο 80% των περιπτώσεων όσοι προχώρησαν σε κατασκευές αυθαιρέτων συμμορφώθηκαν από μόνοι τους, ενώ για το υπόλοιπο ποσοστό εφαρμόστηκε η διαδικασία της κατεδάφισης” τονίζει ο κ. Ξηρακιάς και διευκρινίζει ότι για το σύνολο των περιπτώσεων κατεδαφίσεων οι σχετικές υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει. Σημειώνει ακόμη ότι οι δικαστικές διαδικασίες αυξάνουν ιδιαίτερα τη διάρκεια ενός τέτοιου εγχειρήματος και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι όσο εύκολο είναι κανείς να καταπατήσει δημόσιες εκτάσεις τόσο δύσκολο είναι το δημόσιο να τον αποβάλλει από αυτές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024