Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι σύντομες “αποδράσεις” φτάνουν το 29%, καθώς οι Βρετανοί συνεχίζουν να ταξιδεύουν
Στοιχεία από το Hotels.com

Οι σύντομες “αποδράσεις” φτάνουν το 29%, καθώς οι Βρετανοί συνεχίζουν να ταξιδεύουν

Οι ταξιδιώτες είναι τόσο αποφασισμένοι να συνεχίζουν να κάνουν διακοπές, ώστε συντομεύουν τις παραμονές τους και φεύγουν έστω και για μια και μόνη διανυκτέρευση. Έτσι κάνουν και την “απόδραση” και […]

Οι ταξιδιώτες είναι τόσο αποφασισμένοι να συνεχίζουν να κάνουν διακοπές, ώστε συντομεύουν τις παραμονές τους και φεύγουν έστω και<...> για μια και μόνη διανυκτέρευση. Έτσι κάνουν και την “απόδραση” και δεν ξοδεύουν, αναφέρει το κορυφαίο site ξενοδοχειακών κρατήσεων Hotels.com. Έχει παρουσιαστεί αύξηση κατά 29% στον αριθμό των Βρετανών τουριστών που ψάχνουν για τις διακοπές μίας διανυκτέρευσης – ή “nano-breaks” κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με το Hotels.com.

Οι βρετανικές πόλεις είναι αυτές που βγήκαν κερδισμένες από την αύξηση αυτή της αναζήτησης για μίνι διακοπές. Οι πελάτες που αναζητούν διακοπές μίας διανυκτέρευσης στο Brighton αυξήθηκαν κατά 140% τον Ιανουάριο. Οι αναζητήσεις για μίνι διακοπές στο Edinburgh ανέβηκαν κατά 82%, ενώ αυξήθηκαν κατά 20% για το Λονδίνο και κατά 143% για το Bournemouth, τη βρετανική πόλη με την μεγαλύτερη αύξηση στον τουρισμό ολιγοήμερων διακοπών.

Εντούτοις, η τάση αυτή για μίνι διακοπές δεν περιορίζεται στις βρετανικές πόλεις, σύμφωνα με το Hotels.com. Οι ταξιδιώτες κάνουν επίσης διακοπές μίας διανυκτέρευσης σε μεγάλες ευρωπαϊκές και βορειοαφρικανικές πόλεις, φεύγοντας το Σάββατο και που επιστρέφοντας την Κυριακή, ώστε να έχουν λιγότερο κόστος. Οι αναζητήσεις του Ιανουαρίου 2009 για παραμονή μίας διανυκτέρευσης τα Σαββατοκύριακα στο Μαρακές αυξήθηκαν κατά 86%, ενώ ο αριθμών των ανθρώπων που ψάχνουν κάτι τέτοιο στη Βενετία αυξήθηκε περίπου το ίδιο (84%) συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2008.

Τα hotspot των βρετανικών μίνι διακοπών
City Growth in searches for nano breaks from January 2008 to January 2009
Bournemouth 143%
Brighton 140%
Edinburgh 82%
Florence 532%
London 30%

Τα hotspot των μίνι διακοπών (εκτός Ευρώπης)
Αύξηση των πόλεων στις αναζητήσεις για μίνι διακοπές Ιαν. 2008- Ιαν. 2009
Marrakech 86%
Venice 84%
Rome 47%
Copenhagen 41%
Nice 40%

Η Alison Couper, υπεύθυνη Επικοινωνίας του Hotels.com, ανέφερε: “Από την έρευνά μας καταδεικνύεται ότι οι άνθρωποι βλέπουν τις διακοπές ως δικαίωμα και όχι ως πολυτέλεια και η άνοδος στις αναζητήσεις των μίνι διακοπών είναι περαιτέρω απόδειξη της αποφασιστικότητας των τουριστών να συνεχίσουν τα ταξίδια. Η απλή πράξη του να πάει κάποιος διακοπές για μια διανυκτέρευση χαλαρώνει και μια αλλαγή από την πίεση της καθημερινότητας. Έτσι, οι ταξιδιώτες θέλουν να σιγουρευτούν ότι ξεφεύγουν, έστω και για μερικές μόνο μέρες. Με μειωμένες τις τιμές των ξενοδοχείων σε πολλούς προορισμούς και φανταστικές προσφορές με μείωση του κόστους κατά 50%, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για μία μίνι απόδραση”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024