Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιτακτική η ανάγκη εκπόνησης τουριστικού marketing plan για τη Λακωνία
Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας

Επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης τουριστικού marketing plan για τη Λακωνία

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009, στις 12:00, πραγματοποιήθηκε η 6η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, στο ξενοδοχείο Sparta Inn, στη Σπάρτη. Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας συμπληρώνει φέτος τον έκτο χρόνο…

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009, στις 12:00, πραγματοποιήθηκε η 6η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, στο ξενοδοχείο Sparta Inn,<...> στη Σπάρτη. Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας συμπληρώνει φέτος τον έκτο χρόνο από την ίδρυσή της, διανύοντας μια πορεία που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα εποικοδομητική. Κατά τη διάρκεια της θητείας του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης τήρησε απόλυτα τις καταστατικές του υποχρεώσεις, διασφαλίζοντας έτσι τα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών της Ένωσης, αλλά και μέσα από διαρκείς και μεθοδευμένες δράσεις κατόρθωσε να παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη δημοσιοποίηση και την κατά το δυνατόν ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού Λακωνίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Πολλάλης, επισήμανε ότι η επιτυχημένη πορεία της Ένωσης οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υπεύθυνη, εντατική, ακούραστη και αποτελεσματική προσπάθεια που καταβάλει σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης και προβληματισμού ήταν η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση αλλά και οι επιπτώσεις που πιθανόν θα επιφέρει στο τουριστικό προϊόν της Λακωνίας. Ο κ. Πολλάλης επεσήμανε ότι “η περίοδος της οικονομικής ύφεσης που διατρέχουμε θα έχει σίγουρα δραματικές επιπτώσεις και δυσάρεστα αποτελέσματα στην τουριστική κίνηση, αλλά και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αύξηση του ποσοστού ανεργίας”.

Επιπλέον, η εικόνα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις επιχειρήσεις του Νομού Λακωνίας δεν είναι και τόσο ενθαρρυντική, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση της τουριστικής κίνησης από τις επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές
(2006-2007), αλλά και από ένα μέτριο 2008.

Σύμφωνα με τον κ. Πολλάλη, κυρίαρχο συγκριτικό πλεονέκτημα της Λακωνίας είναι η οδική προσέγγιση στο Νομό, καθόσον απαιτεί, αφενός μικρό κόστος μετακίνησης και αφετέρου απρόσκοπτη προσβασιμότητα, σε σχέση με τα
μειονεκτήματα των άλλων μέσων μεταφοράς.

Για την καλύτερη οργάνωση και ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας του τόπου, σε πρώτη φάση είναι επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης ενός στοχευμένου σχεδίου τουριστικής δράσης (Marketing Plan), για το οποίο δεσμεύτηκε το Δ.Σ. της Ένωσης, ότι σύντομα θα υλοποιήσει.

Ο κ. Ιωάννης Ρερρές από την εταιρεία Cybertour, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους το site της Ένωσης, του οποίου η κατασκευή βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης. Κατά τη διάρκεια της Γεν. Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Ιωάννης Μπλάθρας.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον απολογισμό των πεπραγμένων, καθώς και την έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής και απάλλαξε το Δ.Σ. από κάθε ευθύνη για το έτος 2008.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024