Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ ΒΑΑ πωλεί -τελικά- το αεροδρόμιο Gatwick
Δύσκολο να βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής

Η ΒΑΑ πωλεί -τελικά- το αεροδρόμιο Gatwick

Σταθερή στην απόφασή της να πωλήσει το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, εμμένει η βρετανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων ΒΑΑ, καθώς οι καθαρές ζημίες της για το 2008 ανήλθαν στα 1,95 δισ. […]

Σταθερή στην απόφασή της να πωλήσει το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, εμμένει η βρετανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων ΒΑΑ, καθώς οι<...> καθαρές ζημίες της για το 2008 ανήλθαν στα 1,95 δισ. λίρες (2,8 δισ. δολάρια), υπό το βάρος της πτώσης της επιβατικής κίνησης κατά 2,7%.

Σύμφωνα με το Associated Press, η εταιρεία, ιδιοκτησίας κοινοπραξίας της οποίας ηγείται η ισπανική Grupo Ferrovial S.A., ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την πώληση του συγκεκριμένου αεροδρομίου τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από πιέσεις από τη βρετανική Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς θεωρείται ότι διαθέτει πάρα πολλά αεροδρόμια στο διαχειριστικό της χαρτοφυλάκιο. Η Επιτροπή είχε αναφέρει ότι θα ζητηθεί από την BAA να προβεί και στην πώληση των αεροδρομίων Gatwick και Stansted στο Λονδίνο, καθώς και εκείνου του Εδιμβούργου.

Σχετική τελική έκθεση της Επιτροπής αναμένεται στις αρχές Μαρτίου, αλλά η ίδια έχει αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το μέλλον του αεροδρομίου της Γλασκόβης, που επίσης διαχειρίζεται η ΒΑΑ. Με δεδομένο το τρέχον οικονομικό περιβάλλον, οι αναλυτές του χώρου εκτιμούν ότι θα είναι δύσκολο να βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής για το Gatwick, που αποτελεί το δεύτερο σε επιβατική κίνηση αεροδρόμιο της Βρετανίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024