Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Από 2 έως 4 Μαρτίου 2009

9ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης

Θοδωρής Κουμέλης - 27 Φεβρουάριος 2009, 00:00

Πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή 809 δειγμάτων από<...>

Βραζιλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία και Σλοβακία. Τα κρασιά θα δοκιμάσουν και θα βαθμολογήσουν στις 2, 3 και 4 Μαρτίου 42 συνολικά διακεκριμένοι γευσιγνώστες, 21 από εξωτερικό και 21 από Ελλάδα, υπό τον έλεγχο 2 προεδρείων και της οργανωτικής επιτροπής του Διαγωνισμού.

Πρόκειται για το μοναδικό διεθνή διαγωνισμό οίνου που πραγματοποιείται στη χώρα μας, πάντα υπό την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τις προδιαγραφές του

(O.I.V.) και σύμφωνα με τη νομοθεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τη HELEXPO, ενώ η 9η διοργάνωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της διεθνούς έκεθσης “DETROP-OENOS”. H επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού και η απονομή των μεταλλίων στους βραβευμένους οίνους, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009, κατά τη διάρκεια εορταστικού δείπνου. 

Το οινόφιλο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα βραβευμένα κρασιά σε ειδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009, ώρα 12:00-15:00, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης OENOS της DETROP-HELEXPO (περίπτερο 15, όροφος).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top