Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΞεκίνησε στην Κύπρο η δίκη για την αεροπορική τραγωδία της Ήλιος
Συνολικά κατηγορούνται τέσσερα στελέχη

Ξεκίνησε στην Κύπρο η δίκη για την αεροπορική τραγωδία της Ήλιος

Aρχισε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η δίκη για την αεροπορική τραγωδία με την πτώση τον Αύγουστο του 2005 του αεροσκάφους της εταιρείας Ήλιος. Το αεροσκάφος, που εκτελούσε την […]

Aρχισε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η δίκη για την αεροπορική τραγωδία με την πτώση τον Αύγουστο του 2005 του<…> αεροσκάφους της εταιρείας Ήλιος. Το αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση Λάρνακα – Αθήνα έπεσε στο Γραμματικό Αττικής, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο συνολικά 121 ανθρώπων.

Στο Δικαστήριο θα κατατεθεί η συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Πέτρου Κληρίδη για τη μη διεξαγωγή προανάκρισης, ενώ το Επαρχιακό Δικαστήριο θα αποφανθεί κατά πόσον υπάρχει ικανή μαρτυρία για παραπομπή των κατηγορουμένων σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Το μαρτυρικό υλικό της θα δοθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο και στους δικηγόρους των κατηγορουμένων. Συνολικά κατηγορούνται τέσσερα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας, η οποία σήμερα έχει παύσει τη λειτουργί της.

Οι κατηγορούμενοι (κ. Ανδρέας Δράκος, εκτελεστικός πρόεδρος, κ. Δημήτρης Πανταζής, διευθυντής, κ. Γιάνκο Στόϊμενόφ αρχιεκπαιδευτής και κ. Γιώργος Κικκίδης, διευθυντής πτητικών επιχειρήσεων) θα απαντήσουν εάν αντιλαμβάνονται τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου από αλόγιστες, απερίσκεπτες ή επικίνδυνες πράξεις. Σημειώνεται ότι στη χθεσινή διαδικασία δεν παρέστη ο κ. Κικκίδης, καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο εξωτερικό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024