Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ τουριστική βιομηχανία “αντιστέκεται” και ετοιμάζεται για μελλοντική οικονομική ανάκαμψη
BIT 2009: 153.800 επισκέπτες και αντιπρόσωποι 5.000 εταιρειών από 140 χώρες

Η τουριστική βιομηχανία “αντιστέκεται” και ετοιμάζεται για μελλοντική οικονομική ανάκαμψη

Οι αριθμοί συμφωνούν με την έκθεση του περασμένου χρόνου, με μια ισχυρή διεθνή παρουσία, και ποιοτικές επιχειρηματικές επαφές: κατά τη διάρκεια της BIT 2009 τα τουριστικά γραφεία εμφανίστηκαν πρόθυμα να […]

Οι αριθμοί συμφωνούν με την έκθεση του περασμένου χρόνου, με μια ισχυρή διεθνή παρουσία, και ποιοτικές επιχειρηματικές επαφές: κατά τη<...> διάρκεια της BIT 2009 τα τουριστικά γραφεία εμφανίστηκαν πρόθυμα να αναπτύξουν λύσεις για την οικονομική κρίση, προκειμένου να είναι έτοιμα για τη μελλοντική οικονομική ανάκαμψη. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της 29ης διεθνούς τουριστικής έκθεσης BIT, η οποία τελείωσε προχθές στο εκθεσιακό κέντρο fieramilano του Μιλάνο.

Η σημαντικότερη έκθεση τουρισμού στην Ιταλία -και μια από τις τέσσερις σημαντικότερες εκθέσεις στον κόσμο- ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο παρουσίας θεσμικών αντιπροσώπων και τα στατιστικά στοιχεία συμφωνούν, ουσιαστικά, με εκείνα της προηγούμενης χρονιάς: 153.800 επισκέπτες συνολικά, 101.000 από αυτούς ήταν επαγγελματίες του τουριστικού χώρου (81.500 Ιταλοί και 19.500 διεθνείς).

“Σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική κατάσταση”, σχολίασε ο Adalberto Corsi, πρόεδρος της Fiera Milano Exports και αντιπρόεδρος της Unione del Commercio (Εμπορικής Ένωσης του Μιλάνου), “η BIT έχει επιβεβαιώσει την ισχύ μίας φόρμουλας, που είναι σε θέση να ανανεώνεται κάθε χρόνο, προσφέροντας έγκαιρη και αποτελεσματική απάντηση στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς. Ειδικότερα, ο αυξανόμενος διεθνής ρόλος της BIT είναι εξαιρετικά σημαντικός στη παρούσα κατάσταση και για τις προκλήσεις που η χώρα μας θα αντιμετωπίσει τα επόμενη χρόνια, προπάντων στη Λομβαρδία, οι σημαντικότερες εκ των οποίων είναι η EXPO το 2015 και η προστασία του συστήματος των αερολιμένων του Μιλάνου”.

Οι 5.000 εταιρείες από όλον τον κόσμο που βρέθηκαν εκεί ενίσχυσαν το διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης και προέρχονταν από 140 χώρες world, με 9 νέες συμμετοχές – αυτές των Μποτσουάνα, Βουλγαρίας, Καμπότζης, Νησιών Φίτζι, Φιλιππίνων, Γεωργίας, Μαυροβουνίου, Σλοβακίας, Ζιμπάμπουε, καθώς και δύο σημαντικών επανεμφανίσεων στην έκθεση, της Κένυας και της Ιορδανίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024