Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΥποτροφίες για ταλαντούχους νέους και νέες από το MIC
Διεθνής Διαγωνισμός Αναζήτησης Ταλέντων, στο MIC, στις 13 Μαΐου 2009

Υποτροφίες για ταλαντούχους νέους και νέες από το MIC

Το Minoan International College προκηρύσσει διαγωνισμό για ταλαντούχους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων ή στο τουριστικό και ξενοδοχειακό μάνατζμεντ. Ο διαγωνισμός […]

Το Minoan International College προκηρύσσει διαγωνισμό για ταλαντούχους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που επιθυμούν να<...> παρακολουθήσουν πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων ή στο τουριστικό και ξενοδοχειακό μάνατζμεντ. Ο διαγωνισμός αφορά όλους τους απόφοιτους Λυκείου, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου όπως αναφέρονται παρακάτω. Οι μαθητές που είναι στο τελευταίο έτος του Λυκείου (αποφοιτούν το καλοκαίρι του 2009) είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Αναζήτησης Ταλέντων θα πραγματοποιηθεί στο MIC (ξενοδοχείο Terra Maris Convention & Golf Resort, στο Λιμένα Χερσονήσου Κρήτης), την Τετάρτη 13 Μαΐου 2009, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα. Οι υποψήφιοι που διαμένουν μακριά από τη περιοχή μπορούν να συμμετάσχουν ηλεκτρονικά μέσω του Διαδικτύου.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να εντοπίσει και να υποστηρίξει ταλαντούχα άτομα που φιλοδοξούν να αποκτήσουν εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου σε ένα Αγγλόφωνο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης και να πετύχουν μια καριέρα στη διοίκηση επιχειρήσεων ή στο τουριστικό και ξενοδοχειακό μάνατζμεντ. Με την πρωτοβουλία αυτή, το MIC έχει στόχο να υπογραμμίσει τη δέσμευσή του να συμβάλει στην αναβάθμιση της ακαδημαϊκής προσφοράς του, προετοιμάζοντας νέα στελέχη με την παιδεία, εκπαίδευση και κατάρτιση που έχει ανάγκη το σύγχρονο ανταγωνιστικό επιχειρησιακό και τουριστικό περιβάλλον.

Για να προκριθούν στον διαγωνισμό, οι υποψήφιοι πρέπει να:

  • είναι απόφοιτοι Λυκείου με βαθμό απολυτηρίου 16 και άνω
  • διαθέτουν επαρκείς γνώσεις Αγγλικής.
  • υποβάλουν την αίτηση “Αναζήτησης Ταλέντων”
  • υποβάλουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που αναφέρονται στην αίτηση
  • υποβάλουν μια έκθεση 250-350 λέξεων στην αγγλική γλώσσα. Το θέμα της έκθεσης είναι “Η σύνδεση της πανεπιστημιακού επιπέδου εκπαίδευσης με την αναζήτηση καριέρας σε περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας”
  • είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά.

    Οι υποψήφιοι υπόκεινται σε ένα τρίωρο γραπτό τεστ με σκοπό να αξιολογηθεί:
    – η επάρκειά τους στην αγγλική γλώσσα
    – η δημιουργικότητα
    – η κριτική σκέψη
    – η πρωτοτυπία προσέγγισης
    – η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων

    Δεν απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία. Μία Ακαδημαϊκή Επιτροπή, αποτελούμενη από τον Chief Academic Officer, τον Academic Dean και τρία μέλη του διδακτικού προσωπικού του MIC θα βαθμολογήσουν το τεστ επίδοσης του κάθε υποψηφίου. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι υποτροφίες θα χορηγηθούν με βάση το ακαδημαϊκό υπόβαθρο, τη συμμετοχή σε εξωσχολικές δραστηριότητες, την έκθεση που θα υποβληθεί μαζί με την αίτηση και τα αποτελέσματα του τεστ Αναζήτησης Ταλέντων.

    Οι υποψήφιοι που θα πετύχουν τους υψηλότερους βαθμούς θα μπουν στην τελική λίστα επιλογής και θα λάβουν μέρος σε συνέντευξη με την Ακαδημαiκή Επιτροπή. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν, θα ανακοινωθούν και θα αρχίσουν τα μαθήματα την 21η Σεπτεμβρίου 2009. Η υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα ενός ακαδημαϊκού έτους (δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν το κόστος διαμονής, τα βιβλία και τα προσωπικά έξοδα).

    Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: 30ή Απριλίου 2009.

    Για περισσότερες πληροφορίες:
    Τηλ.: 28970 26200
    Fax: 28970 26203
    Διεύθυνση: Minoan International College

    Terra Maris Convention & Golf Resort
    700 14 Λιμένας Χερσονήσου
    Ηράκλειο Κρήτης
    E-mail: info@minoancollege.gr
    Website: www.minoancollege.gr

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024