Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προτείνεται κατάργηση του ΕΤΑΚ

Το ΠΑΣΟΚ σκέφτεται μείωση ΦΠΑ κατά 2% για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Τατιάνα Ρόκου - 27 Φεβρουάριος 2009, 00:00

Τη μείωση του ΦΠΑ κατά 2% για τις τουριστικές επιχειρήσεις, μελετά το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις δηλώσεις της πολιτικής εκπροσώπου του κόμματος στον τομέα του τουρισμού, κας Aντζελας Γκερέκου, στην...

Τη μείωση του ΦΠΑ κατά 2% για τις τουριστικές επιχειρήσεις, μελετά το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις δηλώσεις της πολιτικής εκπροσώπου του κόμματος στον<...>

τομέα του τουρισμού, κας Aντζελας Γκερέκου, στην εκπομπή Business & Travel, στο οικονομικό κανάλι sbc. Η κα Γκερέκου ανέφερε: “Το μέτρο θα εφαρμοστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επιβαρυνθεί ιδιαίτερα το δημόσιο ταμείο. Έχουμε δεσμευθεί γι`αυτό και θα γίνει”.

Η κα Γκερέκου αναφέρθηκε στα μέτρα για την στήριξη του τουρισμού, που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ προτείνει κατάργηση του ΕΤΑΚ-το οποίο θεωρεί ένα άδικο μέτρο για τον επιχειρηματικό κλάδο του τουρισμού- και παράλληλα επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, με το καθεστώς που προϋπήρχε.

Δύο ακόμα μέτρα που προτείνονται, είναι η μείωση των τελών προσγείωσης στα περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς και η στήριξη του μαθητικού τουρισμού. “Οι μαθητικές εκδρομές είναι ένα καλό στήριγμα για την τις τοπικές οικονομίες. Εμείς προτείνουμε να δίνονται κίνητρα και bonus σε όσους επιλέγουν την Ελλάδα”, τόνισε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με το “πακέτο” των 28 δισ. ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη του τραπεζικού κλάδου, η κ. Γκερέκου υπογράμμισε: “Η κυβέρνηση βιάστηκε να δώσει τα 28 δισ. ευρώ σε έναν κλάδο, στον οποίο οι περισσότεροι επιχειρηματίες ούτε καν τα ήθελαν. Μάλιστα, η κυβέρνηση, δεσμεύτηκε πως θα υποχρεώνει τους τραπεζίτες ένα 15-20% των χρημάτων αυτών να πηγαίνει στον χώρο του τουρισμού. Εμείς, μιλώντας με το ΣΕΤΕ, αλλά και με τους υπόλοιπους φορείς του ελληνικού τουρισμού, δεν έχουμε διαπιστώσει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής”.

Τέλος, η κα Γκερέκου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη μιας εθνικής στρατηγικής στον τομέα των μεταφορών, η οποία να μπορεί να στηρίξει το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το να ταξιδέψει κανείς από την Αθήνα προς την Κέρκυρα ή την Κρήτη κοστίζει περισσότερο από το να ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top