Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γιώργος Α. Παπανδρέου

Παρουσίαση του ΠΑΣΟΚ του προγράμματος του για την ‘Πράσινη Ανάπτυξη’

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Μάρτιος 2009, 00:00

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα παρουσιάσει σήμερα,  Πέμπτη 5 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση<...>

στην Αίγλη Ζαππείου, τις τρεις μεγάλες προτεραιότητες που συγκροτούν το ολοκληρωμένο σχέδιο του Κινήματος για την «Πράσινη Ανάπτυξη».

Μια ανάπτυξη, που δίνει απαντήσεις ρεαλιστικές στην σημερινή οικονομική κρίση.
Μια ανάπτυξη, που θέτει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και το ζωτικό του περιβάλλον.
Μια ανάπτυξη, που θα διασφαλίσει επενδύσεις και δουλειές σε καθεμιά από τις παρακάτω προτεραιότητες. 

Πρώτη προτεραιότητα, το κλίμα και η ενέργεια. Η μετάβαση, δηλαδή, σε μια οικονομία που μειώνει τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2020 και, τελικά, μπορεί να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα με ορίζοντα το 2050. Με προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών και με συγκεκριμένες πολιτικές για την εξοικονόμηση και την ορθολογική χρήση ενέργειας.
Δεύτερη προτεραιότητα, η ριζική αναδιάρθρωση σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Στη γεωργία, την αλιεία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη μεταποίηση. Με το πέρασμα από την εποχή της μαζικής παραγωγής, της χαμηλής ποιότητας και του φτηνού κόστους, στην εποχή της ποιότητας. Με την αλλαγή των συστημάτων παραγωγής και κατανάλωσης και με την ενθάρρυνση της πράσινης επιχειρηματικότητας.

Τρίτη προτεραιότητα, η οικονομία στους φυσικούς μας πόρους, στα δάση και στις προστατευόμενες περιοχές, στα νερά και στα απορρίμματα, καθώς και στις πράσινες υποδομές, στις μεταφορές, στην ακτοπλοΐα, στο δομημένο περιβάλλον. Η μετάβαση στο πράσινο αναπτυξιακό πρότυπο θα γίνει με οικονομικά και θεσμικά εργαλεία. Με μια πράσινη φορολογική μεταρρύθμιση, με ισχυρή δημόσια επένδυση στην έρευνα για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, με τη δημιουργία «Πράσινου Ταμείου».

Τέλος, όπως θα τονίσει με έμφαση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι ένας στόχος που θα πετύχει το κράτος, από μόνο του, χωρίς την κοινωνία, έξω και πάνω από αυτήν. Είναι ένας εθνικός στόχος, που πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας: της Πολιτείας, των επιχειρήσεων, των καταναλωτών, όλων των πολιτών, του καθενός από μας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top