Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση του ΠΑΣΟΚ του προγράμματος του για την ‘Πράσινη Ανάπτυξη’
Γιώργος Α. Παπανδρέου

Παρουσίαση του ΠΑΣΟΚ του προγράμματος του για την ‘Πράσινη Ανάπτυξη’

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα παρουσιάσει σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση στην Αίγλη Ζαππείου, τις τρεις μεγάλες προτεραιότητες που συγκροτούν το ολοκληρωμένο σχέδιο του Κινήματος […]

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα παρουσιάσει σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση<...> στην Αίγλη Ζαππείου, τις τρεις μεγάλες προτεραιότητες που συγκροτούν το ολοκληρωμένο σχέδιο του Κινήματος για την «Πράσινη Ανάπτυξη».

Μια ανάπτυξη, που δίνει απαντήσεις ρεαλιστικές στην σημερινή οικονομική κρίση.
Μια ανάπτυξη, που θέτει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και το ζωτικό του περιβάλλον.
Μια ανάπτυξη, που θα διασφαλίσει επενδύσεις και δουλειές σε καθεμιά από τις παρακάτω προτεραιότητες.

Πρώτη προτεραιότητα, το κλίμα και η ενέργεια. Η μετάβαση, δηλαδή, σε μια οικονομία που μειώνει τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2020 και, τελικά, μπορεί να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα με ορίζοντα το 2050. Με προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών και με συγκεκριμένες πολιτικές για την εξοικονόμηση και την ορθολογική χρήση ενέργειας.

Δεύτερη προτεραιότητα, η ριζική αναδιάρθρωση σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Στη γεωργία, την αλιεία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη μεταποίηση. Με το πέρασμα από την εποχή της μαζικής παραγωγής, της χαμηλής ποιότητας και του φτηνού κόστους, στην εποχή της ποιότητας. Με την αλλαγή των συστημάτων παραγωγής και κατανάλωσης και με την ενθάρρυνση της πράσινης επιχειρηματικότητας.

Τρίτη προτεραιότητα, η οικονομία στους φυσικούς μας πόρους, στα δάση και στις προστατευόμενες περιοχές, στα νερά και στα απορρίμματα, καθώς και στις πράσινες υποδομές, στις μεταφορές, στην ακτοπλοΐα, στο δομημένο περιβάλλον. Η μετάβαση στο πράσινο αναπτυξιακό πρότυπο θα γίνει με οικονομικά και θεσμικά εργαλεία. Με μια πράσινη φορολογική μεταρρύθμιση, με ισχυρή δημόσια επένδυση στην έρευνα για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, με τη δημιουργία «Πράσινου Ταμείου».

Τέλος, όπως θα τονίσει με έμφαση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι ένας στόχος που θα πετύχει το κράτος, από μόνο του, χωρίς την κοινωνία, έξω και πάνω από αυτήν. Είναι ένας εθνικός στόχος, που πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας: της Πολιτείας, των επιχειρήσεων, των καταναλωτών, όλων των πολιτών, του καθενός από μας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024