Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Αλ. Αλαβάνου με τους ξενοδόχους και τους ξεναγούς της Κρήτης
Περιοδεία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου στο Ηράκλειο

Συνάντηση Αλ. Αλαβάνου με τους ξενοδόχους και τους ξεναγούς της Κρήτης

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του χθες στο Ηράκλειο συναντήθηκε με την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης […]

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του χθες στο Ηράκλειο συναντήθηκε με την<…> Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Θήρας. Μετά τις συναντήσεις δήλωσε: “Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου. Ενημερωθήκαμε για την κατάσταση που επικρατεί και είχαμε τις εκτιμήσεις τους για τη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Πρέπει να ξέρουμε ότι ο τουρισμός έχει μεγάλη ευαισθησία απέναντι στις εξελίξεις που βλέπουμε στη διεθνή κρίση, τη μείωση των εισοδηματικών δυνατοτήτων σε όλες τις χώρες, την εξασθένιση των νομισμάτων. Νομίζω ότι η Ένωση Ξενοδόχων έχει μια ψύχραιμη και τεκμηριωμένη στάση, όμως η ανησυχία είναι μεγάλη. Η κυβέρνηση βέβαια έχει ανακοινώσει ορισμένα μέτρα, αλλά θα πω αυτό που άκουσα από τους ξενοδόχους: `Να το δούμε για να το πιστέψουμε`. Νομίζω ότι πολλά από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση είναι μόνο στα χαρτιά.

Εγώ θα ήθελα να τονίσω την μεγάλη μας ανησυχία για την μείωση του προσωπικού που εργάζεται στα ξενοδοχεία ή την επιδείνωση των όρων εργασίας και νομίζω ότι σ΄αυτό πρέπει να υπάρξουν γρήγορες και πολλαπλές παρεμβάσεις.

Να εκφράσω την ανησυχία μας διότι το περιβόητο πρόγραμμα των 28 δισ. ευρώ για τις τράπεζες το οποίο υποτίθεται ότι αποσκοπούσε στην ρευστότητα και την κίνηση των επιχειρήσεων, ανάμεσα στις οποίες κεντρική θέση έχει ο τουρισμός, δεν έχει περάσει στην πραγματική οικονομία.

Να υπογραμμίσω ότι το ειδικό ταμείο για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ανάμεσα και στις οποίες οι τουριστικές ουσιαστικά σαμποτάρεται από όλες τις ιδιωτικές τράπεζες και δεν δίνει ενισχύσεις εκεί που πραγματικά τις χρειάζονται. Όλα αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να λυθούν γρήγορα.

Να πω επίσης ότι είχαμε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το Σωματείο Ξεναγών Κρήτης & Θήρας. Δύο πράγματα να τονίσω: πρώτον πρέπει να σταματήσει η υποβάθμιση της Σχολής Ξεναγών, η οποία σήμερα δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό διδασκόντων και δεύτερον ότι δουλειά του ξεναγού, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το γενικό τουριστικό επίπεδο. Επομένως, σε μια χώρα και σε ένα τόπο όπως το Ηράκλειο όπου το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι κλειστό και δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξει, όπου υπάρχουν προβλήματα από τα δύσκολα μέχρι τα πιο απλά όπως π.χ. το ότι δεν υπάρχουν φύλακες αρχαιολογικών χώρων ή ότι ξύλινοι διάδρομοι στην Κνωσό χρειάζονται άμεσα αλλαγή, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα και ειδικά σ΄αυτή την εποχή πρέπει να απαντηθούν και με την ανάδειξη της ποιότητας, όπου πρέπει το ελληνικό κράτος να δώσει το παράδειγμα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024