Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκινούν έργα ύδρευσης σε Κέρκυρα και Παξούς
Τουριστικά κέντρα των Ιονίων Νήσων, με πρόβλημα ύδρευσης ιδιαίτερα το καλοκαίρι

Ξεκινούν έργα ύδρευσης σε Κέρκυρα και Παξούς

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε χθες την απόφαση χρηματοδότησης του μεγάλου Έργου της “Ύδρευσης των νησιών της Κέρκυρας και των Παξών”, προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ. Για το θέμα […]

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε χθες την απόφαση χρηματοδότησης του μεγάλου Έργου της “Ύδρευσης των νησιών της Κέρκυρας και των Παξών”,<...> προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ. Για το θέμα αυτό ο κ. Σουφλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Υπέγραψα σήμερα την απόφαση χρηματοδότησης του μεγάλου έργου της `Ύδρευσης των νησιών της Κέρκυρας και των Παξών`, δύο από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα των Ιονίων Νήσων, που αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα ύδρευσης, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αυξημένες ανάγκες λόγω τουρισμού.

Η Κέρκυρα, αν και παρουσιάζει σημαντική υπόγεια υδροφορία, υδροδοτείται σήμερα από 146 γεωτρήσεις, οι οποίες στο σύνολό τους διαθέτουν νερό μέτριας ή κακής ποιότητας. Σε ό,τι αφορά στους Παξούς, η υπόγεια υδροφορία είναι μηδαμινή και η ύδρευση του νησιού γίνεται κυρίως από ιδιωτικές ομβροδεξαμενές και από δύο λιμνοδεξαμενές.

Με το έργο `Ύδρευσης της Κέρκυρας και των Παξών` θα κατασκευασθούν έργα που θα επιλύσουν το υδρευτικό πρόβλημα των δύο νησιών σε μακροχρόνια βάση. Καταργούνται συνολικά 115 υδρογεωτρήσεις με νερό κακής ποιότητας, επαναφέρεται σταδιακά η οικολογική ισορροπία των υπόγειων υδροφορέων και αξιοποιούνται μεγάλες ποσότητες επιφανειακών απορροών που καταλήγουν σήμερα στην θάλασσα. Έτσι με την κατάλληλη αποθήκευση, επεξεργασία και διαχείριση / εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων θα υπάρχει επάρκεια πόσιμου νερού, εγγυημένης ποιότητας για τους κατοίκους και τους τουρίστες.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 290.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ από το Ταμείο Συνοχής κατά 65% από κοινοτικούς πόρους και κατά 35% από εθνικούς. Οι μελέτες είναι έτοιμες και έχουν εκπονηθεί και το έργο -αφού γίνουν ορισμένες τυπικές διαδικασίες- θα δημοπρατηθεί μέσα στον Απρίλιο”.

Ειδικότερα: Για την Κέρκυρα θα κατασκευαστούν δύο μεγάλοι ταμιευτήρες με αντίστοιχες Εγκαταστάσεις Καθαρισμού Νερού, ένα Φράγμα Εκτροπής με Σήραγγα και δύο Μονάδες Αποσκλήρυνσης νερού, που θα τροφοδοτούν τις δεξαμενές των οικισμών του νησιού. Το Κεντρικό Εξωτερικό Υδραγωγείο συνολικού μήκους 230 χλμ. με υπόγειες σωληνώσεις, θα υδροδοτεί συνολικά 220 δεξαμενές 12 δήμων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024