Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΠΟΣ: Δημιουργείται Convention Bureau στην Αθήνα

ΣΕΠΟΣ: Δημιουργείται Convention Bureau στην Αθήνα

Με την πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΠΟΣ, Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, κινούνται οι απαραίτητες διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία Convention Bureau στην Αθήνα σύμφωνα με τα σχετικά […]

Με την πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΠΟΣ<.>, Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, κινούνται οι απαραίτητες διαδικασίες για<...> την ίδρυση και λειτουργία Convention Bureau στην Αθήνα σύμφωνα με τα σχετικά διεθνή πρότυπα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΟΣ κ. Δημήτρης Μάντζιος διευκρίνισε ότι: Υποβλήθηκαν ήδη σχετικά αναλυτικά υπομνήματα στην κυβέρνηση, τον ΕΟΤ, στον Νομάρχη, και στον Δήμαρχο Αθηνών, καθώς και σε εμπλεκόμενους στο συνέδριο επαγγελματικούς κλάδους.
Το διοικητικό συμβούλιο άρχισε ήδη τη μελέτη των σχετικών προδιαγραφών που ισχύουν και λειτουργούν σε Convention Bureau του εξωτερικού.
Στη συνέχεια θα επιδιωχθεί ευρύτερη συνεργασία σε πρώτη φάση με κλαδικούς επαγγελματικούς φορείς και περαιτέρω και με επιχειρηματικούς φορείς που εμπλέκονται στο συνέδριο ή έχουν συμφέροντα στο συνεδριακό τουρισμό.
Υπενθυμίζεται ότι, όπου οργανώνεται Ολυμπιάδα σημειώνεται μια σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος, αλλά κυρίως του συνεδριακού τουρισμού, όπως συμβαίνει στη Βαρκελώνη και το Σίδνεϊ. Άλλωστε, με πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις, προβλέπεται μια αλματώδης ανάπτυξη της συνεδριακής υποδομής στην Αθήνα.
Ο συνεδριακός τουρισμός ανήκει στην πυραμίδα του επιλεκτικού και εισοδηματικού τουρισμού. Γι αυτό όλες οι ανεπτυγμένες τουριστικά χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, εντείνουν τις προσπάθειες, σε επίπεδα κρατικά, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την προσέλκυση συνεδρίων.
Η ανακοίνωση του ΣΕΠΟΣ αναφέρει ότι "τα Convention Bureau όπως λειτουργούν, έχουν κύριο στόχο την τουριστική προβολή της συγκεκριμένης περιοχής τους ή πόλης, των υπηρεσιών, και των ενδιαφερόντων που προσφέρει και ειδικότερα της υποδομής σε συνεδριακά κέντρα και αίθουσες για την υποδομή και οργάνωση συνεδρίων."

"Επειδή από την οργάνωση ενός συνεδρίου το οικονομικό όφελος που προκύπτει αφορά όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και την πολιτιστική προβολή της πόλης, λόγω ακριβώς του οικονομικού και πνευματικού επιπέδου των συνέδρων, οι συνεδριακές εκδηλώσεις αφορούν αυτή την ίδια πόλη, με δραστηριοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράλληλα ενεργοποίηση των επαγγελματικών κλάδων που έχουν όφελος. Για τους περιγραφόμενους λόγους στη διοίκηση και την συγχρηματοδότηση του Convention Bureau που λειτουργεί ως εξειδικευμένος οργανισμός, με νομική υπόσταση ιδιωτικού δικαίου, συμμετέχουν η Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιχειρηματικοί κλάδοι, με επικεφαλής επαγγελματίες οργανωτές συνεδρίων (λόγω αυτονόητης εξειδίκευσης στο αντικείμενο) και μεμονωμένες επιχειρήσεις. Αυτά είναι τα διεθνή πρότυπα που πρέπει να ακολουθήσει η Αθήνα, χωρίς άλλες 'παρωπίδες', αν θέλουμε να προσελκύσουμε συνεδριακό τουρισμό. Πέραν αυτών ο συνεδριακός τουρισμός έχει μια ιδιαίτερη μέγιστη σημασία, καθώς η δραστηριοποίηση αυτού του τουριστικού κλάδου αφορά περιόδους εκτός της τουριστικής αιχμής, δηλαδή τους αποκαλούμενους 'νεκρούς' μήνες με όλες τις αυτονόητες οικονομικές επιπτώσεις στις τουριστικές και γενικότερα στις επιχειρήσεις και αντίστοιχα σε θέσεις εργασίας".

"Είναι 'ηλίου φανερότερο'" – προστίθεται στην ανακοίνωση – "ότι πρέπει να αναληφθεί στην Αθήνα αυτή η δραστηριοποίηση. Για το σκοπό αυτό ήδη προχωρούν οι απαιτούμενες διαδικασίες και ο ΣΕΠΟΣ προτείνει στο Δήμαρχο και τη Νομάρχη Αθηνών την άμεση ενεργοποίηση και ένταξη του έργου αυτού στα προγράμματα τουριστικής προβολής που έχουν αναλάβει. Πρόκειται, όπως τονίζεται, για τη σοβαρότερη συμβολή που μπορεί να προσφέρουν ο Δήμαρχος, η Νομάρχης, και ο ΕΟΤ, στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη της πόλης, η οποία έχει συνεδριακή υποδομή για συνέδρια μέχρι μεσαίου μεγέθους (αυτόνομα συνεδριακά κέντρα, αίθουσες για συνέδρια σε ξενοδοχεία κτλ), συγκριτικά πλεονεκτήματα (τουριστική πολυμορφία) έργα ανάπλασης (μετρό, νέο αεροδρόμιο, οδικοί άξονες κτλ), το ένδοξο πολιτιστικό παρελθόν της Αθήνας, συνθετικά στοιχεία που την αναδεικνύουν σε μαγνήτη για συνέδρια."

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι "σε όλα τα προαναφερόμενα προστίθεται και το μεγάλο Συνεδριακό – Εκθεσιακό Κέντρο στο Ελληνικό, 10.000 θέσεων, που ανήγγειλε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Χριστοδουλάκης, με προοπτική να λειτουργήσει πριν την Ολυμπιάδα της Αθήνας".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024