Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςΠεριβαλλοντικό βραβείο για τα Aldemar Hotels & Spa
Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2006-2008

Περιβαλλοντικό βραβείο για τα Aldemar Hotels & Spa

Το 3ο βραβείο απέσπασε ο ξενοδοχειακός Όμιλος Aldemar Hotels & Spa για την περιβαλλοντική του δράση, στην Τελετή Απονομής των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2006-2008, που πραγματοποιήθηκε πριν […]

Το 3ο βραβείο απέσπασε ο ξενοδοχειακός Όμιλος Aldemar Hotels & Spa για την περιβαλλοντική του δράση, στην Τελετή Απονομής των<...> Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2006-2008, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Κέντρο ΓΑΙΑ – Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.), σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

H εξοικονόμηση ενέργειας, η διαχείριση υδάτινων πόρων, η υπεύθυνη διαχείριση πρώτων υλών, η ανακύκλωση, η διατήρηση καθαρών ακτών όλων των ξενοδοχείων με τη διάκριση της Γαλάζιας Σημαίας, η δημιουργία φάρμας Aldemar και καλλιέργειας βιολογικών προϊόντων διατροφής και η υποστήριξη Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (ΜΚΟ) με δράση προς το περιβάλλον, ήταν τα βασικά κριτήρια για την βράβευση της Aldemar. Οι δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η επιχείρηση σχετικά με την προστασία της φύσης την καθιερώνουν ως εταιρία-μοντέλο για την Ευρωπαϊκή και διεθνή ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Η νέα αυτή διάκριση για την Αldemar Hotels & Spa στην κατηγορία της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης από τον ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ., έρχεται να προστεθεί στα βραβεία που έχει αποσπάσει ο Όμιλος για την περιβαλλοντική του δραστηριότητα. Πέρυσι η ξενοδοχειακή αλυσίδα ήταν η πρώτη ελληνική τουριστική επιχείρηση που απέσπασε το βραβείο ως η καλύτερη “πράσινη” ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ευρώπη (Europe`s Leading Green Hotel Chain 2008) από το Διεθνή Τουριστικό Οργανισμό World Travel Awards.

Η περιβαλλοντική δράση της Aldemar σε αριθμούς συνοψίζεται ως εξής:

  • 85% του ζεστού νερού καλύπτεται με τη χρήση ηλιακής ενέργειας
  • 7.010 τ.μ. ηλιακοί συλλέκτες για εξοικονόμηση ενέργειας – ένα από τα μεγαλύτερα solar fields στην Ευρώπη
  • 1.320.000 Ευρώ συνολικό κόστος επένδυσης για ηλιακούς συλλέκτες
  • 2 συστήματα βιολογικού καθαρισμού ανά ξενοδοχείο
  • 35% ετήσια εξοικονόμηση νερού με τη χρήση βιολογικού καθαρισμού
  • 40% ετήσια εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, με χρήση ψυκτών θαλασσινού νερού, για το σύστημα κλιματισμού
  • 25 στρέμματα γης ποτίζονται με το νερό που εξοικονομείται από το βιολογικό καθαρισμό
  • 25% των καλοκαιρινών αναγκών σε λαχανικά και φρούτα καλύπτεται από τη φάρμα βιολογικών προϊόντων της Aldemar
  • Ανακυκλώνονται σε όλες τις μονάδες: 4.500 κιλά χαρτί, 25.000 κιλά γυαλί, 8.000 κιλά μαγειρικό λάδι, 345 κιλά ηλεκτρικά στοιχεία και 230 είδη εξοπλισμού Η/Υ
  • 25 τόνοι βιολογικού οίνου.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024