Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞανά κλειστή χθες η Ακρόπολη
ΥΠΠΟ: Το θέμα των συγκεκριμένων συμβασιούχων επιλύεται άμεσα με τροπολογία στη Βουλή

Ξανά κλειστή χθες η Ακρόπολη

Από το Υπουργείο Πολιτισμού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τον χθεσινό αποκλεισμό της Ακρόπολης από συμβασιούχους του υπουργείου: Μια πολύ μικρή μειοψηφία συμβασιούχων, έκανε ότι δεν άκουσε την υπουργική […]

Από το Υπουργείο Πολιτισμού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τον χθεσινό αποκλεισμό της Ακρόπολης από συμβασιούχους του<...> υπουργείου:

Μια πολύ μικρή μειοψηφία συμβασιούχων, έκανε ότι δεν άκουσε την υπουργική δέσμευση για άμεση νομοθετική ρύθμιση και αγνόησε το τεράστιο εθνικό κόστος της κατάληψης του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. Είναι προφανές ότι αυτοί οι λίγοι εργαζόμενοι:
1. Δεν επιθυμούν λύση στο πρόβλημά τους, παγιδεύοντας με αυτόν τον τρόπο τους συναδέλφους τους.
2. Δεν υπηρετούν τον πολιτισμό, αλλά ακραίες κομματικές σκοπιμότητες.
3. Δε σέβονται τη ρητή δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού, επικαλούμενοι νέες προσχηματικές δικαιολογίες.

Τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού και επαναλαμβάνουμε ότι το θέμα των συγκεκριμένων συμβασιούχων επιλύεται άμεσα με τροπολογία που κατατίθεται τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή”.

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού, κα Μαρία Δαμανάκη, σχετικά με το χθεσινό κλείσιμο της Ακρόπολης από τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Το ΠΑΣΟΚ ευθύς εξαρχής είχε επισημάνει ότι η Ακρόπολη, το κορυφαίο μνημείο του Ελληνικού Πολιτισμού, πρέπει να είναι προσβάσιμη. Επί περίπου τρεις μήνες, το Υπουργείο Πολιτισμού καθυστερούσε αδικαιολόγητα να δεσμευτεί συγκεκριμένα για τη λύση του προβλήματος των συμβασιούχων, παρά τις αρχικές υποσχέσεις του κ. Σαμαρά. Διαμορφώθηκε έτσι, όχι αδικαιολόγητα, η εντύπωση ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους. Σήμερα, η Ακρόπολη εισπράττει τα αποτελέσματα αυτής της ολιγωρίας. Παρά ταύτα, η θέση του ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερή. Θέλουμε η Ακρόπολη να είναι ανοικτή”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024