Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑ. Βγενόπουλος: Η ΟΑ θα γίνει υγιής, ποιοτική και ανταγωνιστική ιδιωτική εταιρεία
Η νέα Ολυμπιακή αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές Οκτωβρίου 2009

Α. Βγενόπουλος: Η ΟΑ θα γίνει υγιής, ποιοτική και ανταγωνιστική ιδιωτική εταιρεία

Την πρόθεσή του να καταστήσει ξανά την Ολυμπιακή Αεροπορία μια απολύτως υγιή, ποιοτική και ανταγωνιστική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία προς όφελος των μετόχων της, αλλά και για την εξυπηρέτηση των αναγκών της χώρας, έκανε…

Την πρόθεσή του να καταστήσει ξανά την Ολυμπιακή Αεροπορία μια απολύτως υγιή, ποιοτική και ανταγωνιστική<...> ιδιωτική αεροπορική εταιρεία προς όφελος των μετόχων της, αλλά και για την εξυπηρέτηση των αναγκών της χώρας, έκανε σαφή ο αντιπρόεδρος του ομίλου της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αφορμή την νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση της θυγατρικής του ομίλου Attica Group από τον Πειραιά στο Ηράκλειο με το “Superfast XII”.

“Είναι αστείο να σκέφτεται κανείς ότι πήραμε την Ολυμπιακή και έχουμε πρόθεση να την πουλήσουμε”, ανέφερε ο κ.Βγενόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισημαίνοντας ότι η MIG δεν πούλησε ποτέ καμία εταιρεία της οποίας απέκτησε το μετοχικό έλεγχο και την διοίκηση. Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται ότι η νέα Ολυμπιακή να ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της σημερινής Ολυμπιακής.

Ο κ. Βγενόπουλος, αναφερόμενος στους εργαζόμενους του ομίλου της MIG και τις αποδοχές τους επισήμανε ότι η υπεραξία που δημιουργείται από τις δραστηριότητες των εταιρειών θα πρέπει να διαχέεται και στους εργαζόμενους, εκτός από τους μετόχους. Επεσήμανε ακόμη ότι ο όμιλος της MIG, μέσω των δραστηριοτήτων του στον τραπεζικό τομέα είναι διατεθειμένος να συνεισφέρει στην χρηματοδότηση του Δημοσίου Χρέους της χώρας με καλύτερους όρους. ο αντιπρόεδρος του ομίλου της MIG τόνισε ότι ο όμιλος της MIG θα βγει ισχυρότερος από την διεθνή οικονομική κρίση, καθώς θα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες του στους επιμέρους τομείς που δραστηριοποιείται λόγω της ρευστότητας που διαθέτει και της ισχυρής κεφαλαιακής του επάρκειας.

Αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομική κρίση επισήμανε: “Στη δίνη μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν είμαστε διατεθειμένοι να λέμε λόγια. Οι ηγέτες των επιχειρηματικών ομίλων οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεισφέρουν απέναντι στην κρίση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024