Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στη Λέρο

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στη Λέρο

Στη Λέρο πραγματοποιείται, από τις 22 έως 24 Απριλίου 2009, Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Πολιτισμική κληρονομιά του 20ου Αιώνα: Τρωτότητα και μέτρα πρόληψης”, το οποίο διοργανώνεται από την Διεθνή […]

Στη Λέρο πραγματοποιείται, από τις 22 έως 24 Απριλίου 2009, Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο<...> με θέμα “Πολιτισμική κληρονομιά του 20ου Αιώνα: Τρωτότητα και μέτρα πρόληψης”, το οποίο διοργανώνεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Αποκατάστασης της Αρχιτεκτονικής Κληρονομίας –CICOP-, και είναι υπό την Αιγίδα της UNESCO Cultural Heritage Centre, του Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, της Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, του Δήμου Λέρου, της Τρίτης Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Δωδεκανήσου, του ICOMOS (Ελλάδα), του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας-Τμήμα Δωδεκανήσου, του DO.CO.MO.MO. (Ελληνικό τμήμα), του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, του ARCCHIP (Czech Republic), του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του University of Middlesex, του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας, και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά.

Το συνέδριο θα αποτελέσει Φόρουμ για επιστήμονες και ειδικούς σε θέματα συντήρησης και αναβάθμισης της πολιτισμικής κληρονομιάς, ιδιαίτερα στον τομέα των απειλών από φυσικές καταστροφές και ανθρωπογενείς παρεμβάσεις. Σκοπός του συνεδρίου είναι επίσης η ενημέρωση και ο διάλογος με αναφορά στα επιστημονικά επιτεύγματα, στη βελτίωση και στον εκσυγχρονισμό των πληροφοριών σχετικά με τη διαχείριση κινδύνων που απειλούν την μοντέρνα πολιτισμική κληρονομιά. Τα νησιά της Δωδεκανήσου είναι οι κατάλληλες τοποθεσίες με σκοπό τη συζήτηση για την αξιολόγηση των κινδύνων και τη στρατηγική θεραπειών της πολιτιστικής κληρονομιάς και για την έκφραση της διευρωπαϊκής συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους, εξαιτίας του πολυεθνολογικού και χιλιετούς πολιτισμού τους.

Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια και συμπίπτει χρονικά με την έναρξη λειτουργίας του ιστορικού κινηματοθεάτρου στο Λακκί, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την διάσωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024