Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου η καταγγελία ΟΣΥΠΑ για την ασφάλεια του νέου αεροδρομίου

Θοδωρής Κουμέλης - 19 Μάρτιος 2001, 00:00

Τον δρόμο προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πήρε η καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ<.>) σχετικά<...>

με την ασφάλεια λειτουργίας του αεροδρομίου των Σπάτων.

Ο εισαγγελέας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, κ. Π. Δημόπουλος, διαβίβασε τη μηνυτήρια αναφορά της ΟΣΥΠΑ καθώς και το σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ που απαντά στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, προκειμένου να διερευνήσει, όταν λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο, αν τηρούνται οι όροι ασφαλείας των πτήσεων.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά της ΟΣΥΠΑ το νέο αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' στα Σπάτα δεν πληροί τους όρους ασφαλείας των πτήσεων παρουσιάζοντας 180 περίπου μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα και για αυτό δεν πρέπει να λειτουργήσει στις 28 Μαρτίου, όπως έχει εξαγγελθεί. Η ΟΣΥΠΑ ζητάει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε περίπτωση που διερευνηθούν οι καταγγελίες της και προκύψουν ευθύνες.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ απαντώντας στις καταγγελίες με έγγραφο του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι τα έργα στο αεροδρόμιο βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν εγκαίρως, ενώ θεωρεί ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας των πτήσεων.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Δημόπουλος έδωσε εντολή σε αντεισαγγελέα του ΑΠ να αναμένει την έναρξη του νέου αεροδρομίου, καθώς αυτήν τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί αν οι πτήσεις πραγματοποιούνται με ασφάλεια και το αεροδρόμιο λειτουργεί σωστά.

Τέλος, ο κ. Δημόπουλος έδωσε εντολή, σε περίπτωση που εξακριβωθεί η οποιαδήποτε κακή λειτουργία του αεροδρομίου, να διαταχθεί ανάκριση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top