Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒραβεύθηκε ο καπετάν Βασίλης Κ. Κωνσταντακόπουλος
Εμπορικά Επιμελητήρια Πελοποννήσου

Βραβεύθηκε ο καπετάν Βασίλης Κ. Κωνσταντακόπουλος

Τα επτά εμπορικά επιμελητήρια Πελοποννήσου βράβευσαν τον Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο για την πολυετή του συνεισφορά στην Περιφερειακή Ανάπτυξη της Πελοποννήσου, σε ειδική εκδήλωση που έγινε χθες στο ΕΒΕΑ, την οποία τίμησαν με την παρουσία του πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της εκκλησίας, της πολιτείας και φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

Τα επτά εμπορικά επιμελητήρια Πελοποννήσου βράβευσαν τον Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο<…> για την πολυετή του συνεισφορά στην Περιφερειακή Ανάπτυξη της Πελοποννήσου, σε ειδική εκδήλωση που έγινε χθες στο ΕΒΕΑ, την οποία τίμησαν με την παρουσία του πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της εκκλησίας, της πολιτείας και φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τη βράβευση πραγματοποίησε ο Καθηγητής Αρχαιολογίας, κ. Πέτρος Θέμελης, ο οποίος έχει ξεκινήσει το ανασκαφικό έργο της Αρχαίας Μεσσήνης από το 1987, το οποίο έχει φέρει στο φως σημαντικά ευρήματα της ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής.

Η βράβευση του Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου πραγματοποιήθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση όλων των επιμελητηρίων Πελοποννήσου (Επιμελητήριο Αργολίδας, Επιμελητήριο Αρκαδίας, Επιμελητήριο Αχαΐας, Επιμελητήριο Ηλείας, Επιμελητήριο Κορινθίας, Επιμελητήριο Λακωνίας και Επιμελητήριο Μεσσηνίας) για την πραγματοποίηση της Costa Navarino, μιας σειράς τουριστικών επενδύσεων στη Μεσσηνία, σημαντικών τόσο για την Πελοπόννησο, όσο και ευρύτερα για τη χώρα.

Η τεκμηρίωση της συγκεκριμένης βράβευσης βασίστηκε σε τέσσερα θεμελιώδη κριτήρια: στη συμβολή του έργου στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου, στην ανάδειξη της περιοχής σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, στην επίδειξη έμπρακτης περιβαλλοντικής ευαισθησίας κατά την κατασκευή, αλλά και τη λειτουργία της Costa Navarino και τέλος στην αποδεδειγμένη εταιρική κοινωνική ευθύνη στο πλαίσιο της επένδυσης.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, κ. Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος – Επιμελητήριο Αργολίδας, κ. Δημήτριος Παυλής – Επιμελητήριο Αρκαδίας, κ. Κωνσταντίνος Αντζουλάτος – Επιμελητήριο Αχαΐας, κ. Aγγελος Αγγελόπουλος – Επιμελητήριο Ηλείας και κ. Βασίλειος Νανόπουλος – Επιμελητήριο Κορινθίας. Μεταξύ αυτών, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργος Καραμπάτος ανέφερε: «Η εν λόγω βράβευση αναγνωρίζει δημόσια τη σημασία της αγάπης για τη γενέτειρα γη και της ευαισθησίας για τα προβλήματά της, κάτι που επιδεικνύει έμπρακτα ο εκλεκτός Μεσσήνιος Καπετάν Βασίλης Κ. Κωνσταντακόπουλος. Η βράβευση αυτή τον τιμά για την προσήλωσή του σε στόχους για κάτι ξεχωριστό, το οποίο πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Επιβραβεύεται για το δικό του λαμπρό παράδειγμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και επαινείται η ζωή του ως πολίτη της κοινωνίας μας».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «…μία εξαιρετική επένδυση, που θα δώσει νέα πνοή και μία νέα προοπτική στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και η οποία πραγματοποιείται σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, αλλά και τη διεθνή οικονομία. Σε μία περιοχή, που χαρακτηρίζεται από χαμηλό ΑΠΕ, υψηλή ανεργία και χαμηλούς δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας, η συγκεκριμένη επένδυση θα προσφέρει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της απασχόλησης και της ποιότητας ζωής και στη γενικότερη αναβάθμιση και τόνωση της τοπικής οικονομίας».

Ο κ. Πέτρος Θέμελης απένειμε βραβείο στον Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο, φιλοτεχνημένο από τον Μεσσήνιο καλλιτέχνη κ. Κώστα Ντουφεξή και δήλωσε: «…εδώ βρίσκεται και το σημείο επαφής της πρότυπης τουριστικής επένδυσης του Καπετάν Βασίλη και του έργου της Αρχαίας Μεσσήνης, βίοι παράλληλοι, αλληλοεξαρτώμενοι, με κοινό στόχο την αναβάθμιση του περιφερειακού τουριστικού προϊόντος, την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων και φυσικά την αύξηση του τουριστικού ρεύματος».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Κωνσταντακόπουλος κατόρθωσε όλα αυτά τα χρόνια, τόσο με την επιχειρηματική του συμπεριφορά, αλλά κυρίως με την ανθρώπινη πλευρά του, να μας κάνει όλους να τον λέμε «Καπετάν Βασίλη». Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος που έχει πετύχει μέχρι σήμερα».

Η Υφυπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Σοφία Καλαντζάκου ανέφερε: «…και ο Οδυσσέας τελικά γύρισε σπίτι του, και ο Καπετάνιος γύρισε στη Μεσσηνία με έναν τρόπο που μας κάνει υπερήφανους. Θέλουμε να ανεβάσουμε τον πήχη της προσφοράς, της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας, αναδεικνύοντας τις αξίες του πολιτισμού και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου μας και ο Καπετάνιος αποτελεί παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας».

Ο τέως Υπουργός Ανάπτυξης, Βουλευτής Γρεβενών κ. Χρήστος Φώλιας ανέφερε: «Επιτρέψτε μου σαν απλός άνθρωπος με αδυναμίες να εξομολογηθώ ότι ζηλεύω τον Καπετάν Βασίλη, όχι για τίποτα άλλο, αλλά για τη δύναμη της ψυχής του και του οράματός του να δημιουργήσει για τον τόπο του. Σου εύχομαι να είσαι γερός και να συνεχίζεις να μας διδάσκεις με το παράδειγμά σου. Σε ευχαριστούμε γιατί σε έχουμε Καπετάνιο της ζωής και όχι των καραβιών».

Ο τέως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης στάθηκε στην επένδυση τονίζοντας: «Χωρίς τέτοιες επενδύσεις, η Πελοπόννησος θα είναι η πρώτη ερημωμένη περιοχή στην Ελλάδα σε 50 χρόνια. Εφόσον αισθανόμαστε και πιστεύουμε ότι το 80% της οικονομίας μας είναι η παροχή υπηρεσιών και ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή μας, τότε θα πρέπει να στηρίξουμε τέτοιες επενδύσεις, γιατί ο τουρισμός των παλαιών δεκαετιών αποτελεί πλέον παρελθόν».

Στο πλαίσιο της βράβευσης, ο Καπετάν Βασίλης Κ. Κωνσταντακόπουλος σημείωσε: «Νιώθω περηφάνια, χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα εδώ και για τα καλά, τιμητικά λόγια που ειπώθηκαν για εμένα. Η Μεσσηνία, αλλά και τα περισσότερα μέρη της Πελοποννήσου, είχαν την τύχη να μην αναπτυχθούν άναρχα όταν δεν υπήρχε περιβαλλοντική συνείδηση σε κανέναν, ούτε στο κράτος, ούτε στον πολίτη. Σήμερα υπάρχει η νομοθεσία που προστατεύει το περιβάλλον, αλλά και ο καθένας από εμάς είναι ευαισθητοποιημένος περιβαλλοντικά. Πρέπει να γίνει συνείδηση στους επαγγελματίες ότι η φιλοσοφία του εύκολου κέρδους δεν είναι η σωστή φιλοσοφία και δεν έχει μέλλον. Πρέπει εφεξής να στηριχθούμε στη σκληρή δουλειά και στην παραγωγή πραγματικού ποιοτικού αποτελέσματος και δεν θα έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο είναι σήμερα πολύ εύκολη υπόθεση και ο επισκέπτης έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Το ότι θα προτιμήσει το μέρος μας, μας τιμά και θα πρέπει να προσπαθήσουμε με τη συμπεριφορά μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει πιο ευχάριστη η διαμονή του».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024