Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΤο 3ο Διεθνές Συνέδριο Tourism & Property in Greece, της Real Travel Media Group

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο Tourism & Property in Greece, της Real Travel Media Group

Τις επιπτώσεις της κρίσης στον ελληνικό τουρισμό, μετά τα τελευταία συμπεράσματα των διεθνών τουριστικών εκθέσεων ITB της Γερμανίας και MITT της Ρωσίας καθώς και προτάσεις διεξόδου από την κρίση, θα […]

Τις επιπτώσεις της κρίσης στον ελληνικό τουρισμό, μετά τα τελευταία συμπεράσματα των διεθνών τουριστικών εκθέσεων<...> ITB της Γερμανίας και MITT της Ρωσίας καθώς και προτάσεις διεξόδου από την κρίση, θα αναδείξει το 3ο Διεθνές Συνέδριο Tourism & Property in Greece που διοργανώνει η εταιρία Real Travel Media Group στο πολυτελές ξενοδοχείο King George Palace τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα μιλήσουν εξέχουσες προσωπικότητες από την πολιτική, την οικονομική και την επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας, ενώ από το εξωτερικό θα παρευρίσκονται μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του Resort Group International- εκ των κορυφαίων εταιριών στους τομείς του τουρισμού πολυτελείας και τουριστικού real estate- κ. Graeme Grant, o καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Bournemouth κ. Mike Morgan κ.ά.

Το συνέδριο θα αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θεματική ενότητα της συνεδριακής εκδήλωσης η οποία θα πραγματεύεται τον «αντίκτυπο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στους τομείς του τουρισμού- δράσεις αντιμετώπισής της» ομιλητές θα είναι: ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Δρ. Εμμανουήλ Αλέξανδράκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γεράσιμος Φωκάς, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ κ. Γιώργος Δρακόπουλος, ο ιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aquis Hotels & Resorts κ. John Kent και ο διευθύνων σύμβουλος της GBR Consulting κ. Aρης Ίκκος.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα της ημερίδας επικεφαλείς τουριστικών επιχειρήσεων, κρατικών φορέων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα αναλύσουν τα κίνητρα για την πραγματοποίηση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα και θα αναφερθούν στις προοπτικές των σύνθετων και όχι μόνο τουριστικών επενδύσεων. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι: ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Attica Ventures κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο chief operating office της Dolphin Capital Partners κ. Μιχάλης Τσιρίκος, ο διευθύνων σύμβουλος της Classical Hotels κ. Γιάννης Δασκαλαντωνάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ Δρ. Χάρης Κοκκώσης, η διευθύντρια μονάδας προσέλκυσης επενδυτών του Invest in Greece Δρ. Αγγέλα Μιχαλοπούλου, ο διευθυντής πωλήσεων Ελλάδος της Louis Hellenic Cruises κ. Βασίλης Καραχάλιος κ.ά.

Στην τρίτη θεματική ενότητα με θέμα «Η Ευρωμεσογειακή Ένωση στον τομέα του τουρισμού- το περιβάλλον πόλος ζωής για τη Μεσόγειο» βασικοί ομιλητές θα είναι ενδεικτικά: ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ιωάννης Μανιάτης, o προϊστάμενος «Πολιτικής συνοχής και εκτιμήσεων περιβαλλοντικών επιπτώσεων» στη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιώργος Κρεμλής, η αναπληρωτής πρόεδρος του Ιδρύματος Μεσογειακής Συνεργασίας κ. Βίκυ Πανταζοπούλου, ο πανεπιστημιακός και πρόεδρος του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Χαράλαμπος Τσαρδανίδης κ.ά.

Θεσμικοί χορηγοί στο συνέδριο Tourism & Property in Greece είναι το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης- ΕΟΤ και η ΕΤΑ. Μέγας χορηγός είναι η Dolphin Capital, η Costa Navarino και η Attica Ventures, ενώ χρυσοί χορηγοί είναι οι εταιρίες: Aquis Hotels & Resorts, Athens Airways, Aegean Airlines και Louis Hellenic Cruises. Χορηγοί επικοινωνίας είναι: η εφημερίδα Ναυτεμπορική, το ένθετο της εφημερίδας Ναυτεμπορική Real Estate, το portal naftemporiki.gr, το τηλεοπτικό κανάλι SBC και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real Fm 97,8.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο αποτελεί προάγγελο της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Tourism & Property την οποία διοργανώνει η εταιρία Real Travel Media Group στο ολυμπιακό συγκρότημα Ελληνικού- εγκατάσταση ξιφασκίας- από τις 27 έως και τις 29 Μαρτίου 2009. Επισημαίνεται τέλος ότι η φετινή έκθεση έχει ως κύριο θέμα «Διακοπές μόνο στην Ελλάδα».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024