Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΗ ποιοτική εκπαίδευση αντίδοτο στην οικονομική κρίση και την ανεργία των νέων
Ανδρέας Μεταξάς - Νίκος Σκουλάς

Η ποιοτική εκπαίδευση αντίδοτο στην οικονομική κρίση και την ανεργία των νέων

Σε συνέντευξη τύπου, παρουσία της ηγεσίας των επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων, οι κ.κ. Ανδρέας Μεταξάς, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Νίκος Σκουλάς, Πρόεδρος του Minoan International College (MIC) – πρώην TRINITY, έκαμαν την ακόλουθη δήλωση…

Σε συνέντευξη τύπου, παρουσία της ηγεσίας των επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων, οι κ.κ. Ανδρέας Μεταξάς, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Νίκος Σκουλάς<...>, Πρόεδρος του Minoan International College (MIC) – πρώην TRINITY, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι καιρός, η Κυβέρνηση και οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις να βρουν το θάρρος να βάλουν τάξη στο άναρχο τοπίο της παιδείας και εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής, που πρέπει επειγόντως να συνδεθεί με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Είναι προφανές ότι το υπάρχον καθεστώς παράγει στρατιές πτυχιούχων οι πλείστοι των οποίων οδηγούνται στην έρημο της ανεργίας».

«Πέραν των αναγκαίων άμεσων μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων για τη βραχυπρόθεσμη εξασφάλιση της επιβίωσής τους, είναι βέβαιο ότι η έξοδος από την πρωτοφανή κρίση και η μεσοπρόθεσμη επιβίωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων περνά από την ποιοτική παιδεία, εκπαίδευση και κατάρτιση των στελεχών, που είναι ο μόνος δρόμος για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας στην οικονομία μας που τώρα νοσεί».

Το Minoan International College θεωρεί ότι ο διάλογος για την παιδεία που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς και ο Νόμος για τα μη κρατικά Κολέγια που πρόσφατα ψηφίστηκε, είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, χρειάζονται όμως δραστικά μέτρα, υπερβάσεις και ανατροπές που θα οδηγήσουν σύντομα στον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος κατά τα πρότυπα των καλών πανεπιστημίων του εξωτερικού κατά τρόπο που θα εξασφαλίζει ποιοτικές σπουδές, απασχόληση και καριέρα στους νέους μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση το Minoan International College, από την ίδρυσή του (προ πέντε ετών ως Trinity), προσφέρει τα εξής προγράμματα τριετών σπουδών:

1. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων – Bachelor of Business Administration (BBA)
με εξειδίκευση στους τομείς

  • Μάρκετινγκ
  • Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων

2. Τμήμα Τουριστικού και Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ – Bachelor in Tourism and
Hospitality Management με εξειδίκευση στους τομείς

  • Διοίκηση Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
  • Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων
  • Οργάνωση και Διοίκηση Συνεδρίων, Εκδηλώσεων και Εκθέσεων

3. Προσφέρει επίσης Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα μονοετούς διάρκειας στο
Τουριστικό και Ξενοδοχειακό Μάνατζμεντ – Master of Science in Tourism and
Hospitality Management

Διευκρινίζεται ότι το Minoan International College δεν είναι παράρτημα και δεν τελεί σε σχέση εξάρτησης από κανένα ξένο πανεπιστήμιο ή κολέγιο αλλά αποτελεί ανεξάρτητη ακαδημαϊκή οντότητα και εντάσσεται στις διατάξεις του Νόμου 3696/2008 και την εποπτεία και τον έλεγχο του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας. Η τρέχουσα διαμάχη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των παραρτημάτων ξένων Κολεγίων που λειτουργούν στην Ελλάδα, δεν αφορά στο MIC.

Όλα τα μαθήματα του Minoan διδάσκονται στην Αγγλική που είναι σήμερα η επικρατέστερη γλώσσα στον τουρισμό και στη διεθνή επιχειρηματικότητα εν γένει η δε παρακολούθηση είναι υποχρεωτική.

Το MIC, αξιοποιώντας <>bσυμφωνίες συνεργασίας που έχει συνάψει με πανεπιστήμια της Βορείου Αμερικής σε ισότιμη βάση, παρέχει στους φοιτητές του τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μέρος των σπουδών τους στο εξωτερικό, αποκτώντας έτσι χρήσιμες διεθνείς εμπειρίες. Αποκτούν επίσης, μέσα από συγκεκριμένες ρυθμίσεις, πρόσβαση σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MasterΆs Degree) στη διεθνή επιχειρηματικότητα.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του MIC αποτελείται, κατά κύριο λόγο, από ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται ενεργά με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων που, πέραν από τα υψηλού επιπέδου επιστημονικά προσόντα τους, κομίζουν σημαντική πρακτική επιχειρηματική πείρα και διεθνή ορίζοντα.

Τo MIC, λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλό εισοδηματικό επίπεδο της μέσης Ελληνικής οικογένειας, έχει καθιερώσει εξαιρετικά χαμηλά δίδακτρα που αντιστοιχούν στο ήμισυ έως ένα τρίτο των αντίστοιχων ελληνικών και άλλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και κολεγίων και στο ένα όγδοο έως ένα πέμπτο των αντίστοιχων αμερικανικών.

Παράλληλα, το MIC προσφέρει, κατΆ έτος, υποτροφίες σε ταλαντούχους φοιτητές και φοιτήτριες προκειμένου να παρακολουθήσουν πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων ή στο τουριστικό και ξενοδοχειακό μάνατζμεντ.

Το Minoan International College απευθύνεται σε νέους και νέες από την Κρήτη, τη λοιπή Ελλάδα και το εξωτερικό που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία, ως διευθυντικά στελέχη, στον χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων ή στον τομέα του Τουρισμού. Ήδη, το 60% των φοιτητών και φοιτητριών του MIC προέρχονται από 22 χώρες του εξωτερικού.

Σημειώνεται επίσης ότι το σύνολο των αποφοίτων του MIC έχει απορροφηθεί από επιχειρήσεις σε διευθυντικές θέσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024