Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόταση για ίδρυση Γραφείου Συνεδρίου στην Καλαμάτα
Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Πρόταση για ίδρυση Γραφείου Συνεδρίου στην Καλαμάτα

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραμπάτος, ομιλητής στην ημερίδα του ΤΕΙ Αθήνας για την τουριστική κρίση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ledra Marriott χθες, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει κάνει πρόταση στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στον Δήμο Καλαμάτας για την ίδρυση Γραφείου Συνεδρίων προκειμένου…

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραμπάτος, ομιλητής στην ημερίδα του ΤΕΙ Αθήνας για την τουριστική κρίση που<...> πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ledra Marriott χθες, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει κάνει πρόταση στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στον Δήμο Καλαμάτας για την ίδρυση Γραφείου Συνεδρίων προκειμένου να προωθηθεί και να αναπτυχθεί αυτή η μορφή τουρισμού στην περιοχή.

Επεσήμανε τη σημαντικότητα της προσέλκυσης συνεδρίων σε συνδυασμό με την υπο-ολοκλήρωση μεγάλης τουριστικής επένδυσης του Costa Navarino, που θα περιλαμβάνει δύο γήπεδα γκολφ, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις υψηλών κατηγοριών άνω των 5.000 κλινών και συμπληρωματικά προϊόντα και υπηρεσίες. Επίσης, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των πολιτιστικών διαδρομών «Δρόμοι της Ελιάς» που επί προεδρίας ΕΟΤ κ. Γιάννη Πατέλη τέθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι εκτός από το ενδιαφέρον για τον συνεδριακό τουρισμό, η Μεσσηνία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πολλούς τουριστικούς πόρους για την ανάπτυξη και προώθηση ειδικών – εναλλακτικών μορφών τουρισμού και το υπο-ίδρυση Γραφείο αντί να είναι μόνο συνεδριακού τουρισμού θα έπρεπε να ασχοληθεί με την προώθηση όλων των δυνατοτήτων εναλλακτικών μορφών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024