Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Πρόταση για ίδρυση Γραφείου Συνεδρίου στην Καλαμάτα

Τατιάνα Ρόκου - 20 Μάρτιος 2009, 00:00

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραμπάτος, ομιλητής στην ημερίδα του ΤΕΙ Αθήνας για την τουριστική κρίση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ledra Marriott χθες, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει κάνει πρόταση στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στον Δήμο Καλαμάτας για την ίδρυση Γραφείου Συνεδρίων προκειμένου...

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραμπάτος, ομιλητής στην ημερίδα του ΤΕΙ Αθήνας για την τουριστική κρίση που<...>

πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ledra Marriott χθες, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει κάνει πρόταση στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στον Δήμο Καλαμάτας για την ίδρυση Γραφείου Συνεδρίων προκειμένου να προωθηθεί και να αναπτυχθεί αυτή η μορφή τουρισμού στην περιοχή.

Επεσήμανε τη σημαντικότητα της προσέλκυσης συνεδρίων σε συνδυασμό με την υπο-ολοκλήρωση μεγάλης τουριστικής επένδυσης του Costa Navarino, που θα περιλαμβάνει δύο γήπεδα γκολφ, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις υψηλών κατηγοριών άνω των 5.000 κλινών και συμπληρωματικά προϊόντα και υπηρεσίες. Επίσης, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των πολιτιστικών διαδρομών «Δρόμοι της Ελιάς» που επί προεδρίας ΕΟΤ κ. Γιάννη Πατέλη τέθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι εκτός από το ενδιαφέρον για τον συνεδριακό τουρισμό, η Μεσσηνία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πολλούς τουριστικούς πόρους για την ανάπτυξη και προώθηση ειδικών – εναλλακτικών μορφών τουρισμού και το υπο-ίδρυση Γραφείο αντί να είναι μόνο συνεδριακού τουρισμού θα έπρεπε να ασχοληθεί με την προώθηση όλων των δυνατοτήτων εναλλακτικών μορφών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top