Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ Ελλάδα “ανέβηκε” στη λίστα των τουριστικών προορισμών
Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βουκουρεστίου

Η Ελλάδα “ανέβηκε” στη λίστα των τουριστικών προορισμών

Με συγκρατημένη αισιοδοξία οι Έλληνες τουριστικοί πράκτορες που συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι (19-22 Μαρτίου) αντιμετωπίζουν τα πρώτα “δείγματα” της φετινής τουριστικής κίνησης, αν και αναμένουν πτωτική τάση, που θα…

Με συγκρατημένη αισιοδοξία οι Έλληνες τουριστικοί πράκτορες που συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι (19-22 Μαρτίου) αντιμετωπίζουν<…> τα πρώτα “δείγματα” της φετινής τουριστικής κίνησης, αν και αναμένουν πτωτική τάση, που θα διαρκέσει και το 2010, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Οι περισσότεροι από αυτούς βασίζονται στους επισκέπτες των δυτικοευρωπαϊκών χωρών, κυρίως της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ιταλίας, ωστόσο, παραδέχονται πως, ήδη, οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι είναι μειωμένες κατά 20%. Όπως επισημαίνουν οι επισκέπτες από τη Ρουμανία μπορούν να αναπληρώσουν αυτό το κενό.

Όπως αναφέρει το flash.gr, και σύμφωνα με τους ίδιους τους πράκτορες, η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλότερη θέση στη «λίστα» των τουριστικών προορισμών, έναντι της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, διότι προσφέρει εκτός των ποιοτικών υπηρεσιών και ασφάλεια. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Anthemus Sea στη Νικήτη της Χαλκιδικής, κ. Φάνης Νούτσος εμφανίζεται αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν, σημειώνοντας ότι οι κρατήσεις βρίσκονται στα ίδια
επίπεδα σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, σημείωσε πως αν και φέτος υποδέχεται λιγότερους τουρίστες από τη Γερμανία, αγορά με την οποία συνήθως συνεργάζεται, το κενό καλύπτουν οι Έλληνες, οι Ρώσοι, οι Σέρβοι και οι Ρουμάνοι επισκέπτες.

Η στρατηγική του ξενοδοχείου, επισήμανε, είναι η προσφορά ιδιαίτερων προσφορών, για περιορισμένη χρονική διάρκεια και κατηγορίες δωματίων. Μάλιστα, πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος για μείωση των τιμών φέτος το καλοκαίρι, παρά την κρίση. Ο κ. Νούτσος εκτίμησε πως η Χαλκιδική θα επηρεαστεί λιγότερο – σε σχέση με άλλες περιοχές – από την κρίση, λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Ωστόσο, τόνισε πως οι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα. “Ξενοδοχεία τριών αστέρων θα έχουν τουριστική σεζόν 2 το πολύ 3 μηνών φέτος” επισήμανε και συνέστησε στους ιδιοκτήτες τέτοιων ξενοδοχειακών μονάδων να γίνουν περισσότερο «ορατοί» στην παγκόσμια τουριστική αγορά, αναβαθμίζοντας – για παράδειγμα – την παρουσία τους στο διαδίκτυο.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής ξενοδοχείου στο Ρέθυμνο (Κρήτη) κ. Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε πως ήδη οι κρατήσεις είναι μειωμένες κατά 20% σε σχέση με πέρυσι και πρόσθεσε πως το ξενοδοχείο του δέχεται επισκέπτες από τις αγορές της Γερμανίας, της Βρετανίας, του Βελγίου και της Γαλλίας.

Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου Sun Holidays, κ. Γιάννης Νόνης, με μακρά παρουσία στο Βουκουρέστι, αν και ανησυχεί για τις επιπτώσεις της κρίσης, ελπίζει πως οι Ρουμάνοι θα συνεχίσουν να επιλέγουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Ο κ. Νόνης τόνισε, εξάλλου, πως φέτος τα τουριστικά πακέτα θα είναι πιο φθηνά, καθώς ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στην Ελλάδα, προχώρησαν ήδη σε μειώσεις τιμών έως και 40%.

“Οι Ρουμάνοι θα είναι, πάντα, καλοί πελάτες για τον ελληνικό τουρισμό, διότι έχουν συνηθίσει να επιλέγουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό κάθε καλοκαίρι. Το 70% των Ρουμάνων επιλέγουν την Παραλία Κατερίνης”, δήλωσε η κα Καρολίνα Ιορντάτσε, αντιπρόσωπος στην έκθεση της Νομαρχίας Πιερίας.

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, υπάρχουν τουλάχιστον 20 ελληνικές συμμετοχές, μεταξύ των οποίων τουριστικά πρακτορεία, ενώσεις ξενοδοχείων και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024