Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Lufthansa και η Brussels Airlines επεκτείνουν τη συνεργασία τους
Πολλά τα οφέλη για τους πελάτες μετά την έναρξη του θερινού προγράμματος πτήσεων

Η Lufthansa και η Brussels Airlines επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Με την εφαρμογή του θερινού προγράμματος πτήσεων στις 29 Μαρτίου 2009, η Lufthansa και η Brussels Airlines θα προσφέρουν επιπλέον απτά οφέλη για τους κοινούς πελάτες τους. Πέρα από την […]

Με την εφαρμογή του θερινού προγράμματος πτήσεων στις 29 Μαρτίου 2009, η Lufthansa και η Brussels Airlines θα προσφέρουν επιπλέον απτά οφέλη για<...> τους κοινούς πελάτες τους. Πέρα από την προσφορά υπηρεσιών κοινού κωδικού στις πτήσεις μεταξύ Γερμανίας και Βελγίου και προς άλλους προορισμούς της Ευρώπης, οι δύο αεροπορικές εταιρίες θα εγκαινιάσουν μια αμφοτεροβαρή συμφωνία, επιτρέποντας στα μέλη τους να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν μίλια σε όλο το δίκτυο των συνεργαζόμενων εταιριών. Επιπλέον, με την έναρξη του θερινού προγράμματος, η Brussels Airlines θα μεταφερθεί στο ίδιο terminal με τη Lufthansa στο αεροδρόμιο του Αμβούργου. Εφεξής, οι τιμές εισιτηρίων και για τις δύο αεροπορικές εταιρίες σε διασυνοριακές πτήσεις θα μπορούν να συνδυαστούν. Με άλλα λόγια, οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήριο με επιστροφή μεταξύ Βελγίου και Γερμανίας θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τη μία διαδρομή με τη Lufthansa και την άλλη με τη Brussels Airlines. Από τις 29 Μαρτίου, οι χώροι αναμονής των αεροδρομίων της Lufthansa και της Brussels Airlines θα είναι ανοικτοί για όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν Business Class είτε με τον ένα είτε με τον άλλο αερομεταφορέα. Ήδη από τον Φεβρουάριο οι διακεκριμένοι επιβάτες απολαμβάνουν αμφοτεροβαρή προνόμια στις αίθουσες αναμονής.

Από τα τέλη αυτής της εβδομάδας, πολλές πτήσεις της Lufthansa και της Brussels Airlines θα εκτελούνται με καθεστώς κοινού κωδικού υπό τον αριθμό πτήσης της συνεργαζόμενης αεροπορικής εταιρίας. Οι κρατήσεις για τις πτήσεις αυτές μπορούν να γίνουν από σήμερα. Στο μέλλον, οι επιβάτες και των δύο αεροπορικών εταιριών θα έχουν πρόσβαση στα δίκτυα διαδρομών και των δύο εταιριών. Αρχικά αυτή η υπηρεσία θα αφορά πτήσεις μεταξύ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, Αμβούργου, Ανόβερου, Νυρεμβέργης και Στουτγάρδης, καθώς και σε επιλεγμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Αργότερα, θα επεκταθεί σε άλλες πτήσεις, ειδικά προς και από το Μόναχο. Η συμφωνία αυτή θα ωφελήσει τους επιβάτες και των δύο αεροπορικών εταιριών, καθώς θα τους προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες επιλογές. Για παράδειγμα, οι επιβάτες θα μπορούν να πετούν από το Βερολίνο προς τις Βρυξέλλες με τη Lufthansa και να επιστρέφουν με Brussels Airlines. Οι δύο συνέταιροι θα προσφέρουν 9 πτήσεις την ημέρα σε αυτή τη διαδρομή.

Με την έναρξη του θερινού προγράμματος πτήσεων, οι δύο αερομεταφορείς λανσάρουν μια συνεργασία στο πρόγραμμα τακτικών επιβατών. Τα μέλη του προγράμματος Privillege της Brussels Airlines θα μπορούν πλέον να κερδίζουν award καθώς και status μίλια σε όλες τις πτήσεις της Lufthansa και επιπλέον να εξαργυρώνουν όσα μίλια έχουν ήδη κερδίσει με δωρεάν εισιτήρια σε πτήσεις του γερμανικού αερομεταφορέα. Αντιστρόφως, τα μέλη του προγράμματος Miles & More της Lufthansa θα πιστώνουν τον λογαριασμό τους με premium, status και HON Circle μίλια που κέρδισαν σε πτήσεις με την Brussels Airlines, επίσης θα μπορούν να ανταλλάσουν τα μίλια τους σε πτήσεις με τη Brussels Airlines.

Επιπλέον, διακεκριμένοι πελάτες και των δύο αεροπορικών εταιριών θα απολαμβάνουν περαιτέρω προνόμια, όπως το δικαίωμα για περισσότερα δωρεάν κιλά αποσκευών και παραλαβή αποσκευών κατά προτεραιότητα. Οι διακεκριμένοι πελάτες της Lufthansa που πετούν με Brussels Airlines θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα γκισέ check-in της Business Class. Ομοίως, τα Χρυσά και Πλατινένια μέλη της Brussels Airlines θα έχουν πρόσβαση στα γκισέ check-in της Πρώτης Θέσης ή θέσης Business της Lufthansa.

Όποτε είναι εφικτό, τόσο η Lufthansa όσο και η Brussels Airlines θα προσπαθούν να έχουν τα γκισέ check in και τα γραφεία εξυπηρέτησης σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους στα αεροδρόμια. Με την έναρξη, επομένως, του θερινού προγράμματος πτήσεων, η Brussels Airlines θα μετακομίσει στο Terminal 2 στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, όπου βρίσκεται η Lufthansa και άλλα μέλη της Star Alliance. Αργότερα, σύμφωνα με τη στρατηγική της Star Alliance “Υπό την ίδια στέγη”, η Brussels Airlines σκοπεύει να μετακινηθεί στο Terminal 2 του Μονάχου, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη Lufthansa και τα μέλη της Star Alliance. Αυτές οι ρυθμίσεις θα μειώσουν τις χρονοβόρες μεταβάσεις μεταξύ των Terminal και θα προσφέρουν στους επιβάτες μετεπιβίβασης μικρότερους και βελτιωμένους χρόνους ανταποκρίσεων. Οι κοινές υπηρεσίες εδάφους θα είναι ξεκάθαρα εμφανείς για τους επιβάτες στο αεροδρόμιο.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου και οι δύο αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν στους διακεκριμένους επιβάτες αμφίδρομη χρήση των αιθουσών αναμονής. Τα Πλατινένια μέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών Privilege της Brussels Airlines μπορούν να χρησιμοποιούν τα σαλόνια Senator και Business της Lufthansa σε όλο τον κόσμο. Αντιστρόφως, από τον Φεβρουάριο, τα μέλη HON Circle, Senator και Επιβάτες Πρώτης Θέσης έχουν αποκτήσει πρόσβαση στα σαλόνια της Brussels Airlines. Επιπλέον, από τις 29 Μαρτίου, οι επιβάτες Business Class που πετούν με τη Brussels Airlines θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις αίθουσες αναμονής Business lounges της Lufthansa, ενώ οι επιβάτες της Lufthansa θα έχουν πρόσβαση στις αίθουσες αναμονής Business lounge της Brussels Airlines.

Σε αρχική φάση, η Lufthansa σχεδιάζει να αποκτήσει το 45% της Brussels Airlines, ένα ποσοστό που μπορεί μελλοντικά να αυξηθεί στο 100%. Η μεταβίβαση βρίσκεται σε φάση έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εν τω μεταξύ, η Brussels Airlines προετοιμάζεται για την είσοδό της στη Star Alliance. Πολλά προνόμια επιβατών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ Brussels Airlines και Lufthansa.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024