Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μείωση πληρότητας κατά 6% το Φεβρουάριο

Σε οικονομική κρίση και τα πολυτελή ξενοδοχεία του Χονγκ Κονγκ

Τατιάνα Ρόκου - 07 Απρίλιος 2009, 00:00

Σημαντική υποχώρηση σημείωσε η πληρότητα στα ξενοδοχεία πολυτελείας του Χονγκ Κονγκ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, καθώς εκτιμάται ότι<...>

οι ταξιδιώτες προτιμούν φθηνότερη διαμονή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ που αναφέρει η χθεσινή “Καθημερινή”, τα κορυφαία ξενοδοχεία της πόλης, τα οποία χρεώνουν κατά μέσο περίπου 270 δολάρια τη διανυκτέρευση, είχαν μείωση πληρότητας κατά 6 εκατοστιαίες μονάδες το Φεβρουάριο, με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 68%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 74%.

Τα ακόμη ακριβότερα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης καταγράφουν ακόμη πιο οξύτερη πτώση στην πληρότητά τους, η οποία κινείται περίπου στο 60%. ενώ ένα χρόνο πριν υπερέβαινε το 80%.

Τα στελέχη της υπηρεσίας αποδίδουν το γεγονός στο ότι πολλοί επισκέπτες από τον επιχειρηματικό χώρο θεωρούν ότι είναι λανθασμένη πολιτική να διαμένουν σε ξενοδοχεία πολυτελείας, ενώ οι επισκέπτες που έχουν πλέον πιο “σφιχτό” προϋπολογισμό, τα αποφεύγουν λόγω της οικονομικής πτώσης.

Προβλέπεται ότι το 2009 ο αριθμός των επισκεπτών στο Χονγκ Κονγκ θα μειωθεί κατά περίπου 500.000 (1,6%) και συνολικά θα φτάσει στα 29 εκατ., με τη μείωση να αποδίδεται κυρίως στους επισκέπτες μακράς διαμονής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top