Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι αναταραχές συνεχίζονται στο κέντρο της Μπανγκόκ
Κανένα πρόβλημα για τους Έλληνες ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη

Οι αναταραχές συνεχίζονται στο κέντρο της Μπανγκόκ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε χθες στα βίαια επεισόδια στην Μπανγκόκ, ανακοίνωσε στην τηλεόραση ένας υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ενώ σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό που δόθηκε από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 101. Οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίστηκαν…

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε χθες στα βίαια επεισόδια στην Μπανγκόκ, ανακοίνωσε στην τηλεόραση ένας υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ενώ σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό που<...> δόθηκε από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 101. Οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίστηκαν όλη την ημέρα στην Μπανγκόκ, όπου αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν πυροβολώντας στον αέρα και εκτοξεύοντας δακρυγόνα. Οι συγκρούσεις αυτές, ο απολογισμός των οποίων είναι προσωρινός, ξέσπασαν κοντά στην πλατεία Ντιν Νταένγκ που έχει καταληφθεί από 4.000 διαδηλωτές, τους οποίους προσπαθεί να απωθήσει ο στρατός. Τουλάχιστον 74 άνθρωποι, οι περισσότεροι διαδηλωτές, έχουν τραυματιστεί, από τους οποίους τουλάχιστον δύο σοβαρά. Τρία λεωφορεία πυρπολήθηκαν και οδοφράγματα υψώθηκαν κοντά στην πλατεία, όπου το απόγευμα εξακολουθούσαν να ακούγονται σποραδικά πυρά.

Χθες το απόγευμα και το Υπουργείο Παιδείας παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ στο ισπανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της να αποφεύγουν αυτές τις μέρες τα ταξίδια στη Ταϊλάνδη ή να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμιά της ως ενδιάμεσους σταθμούς προς άλλες χώρες.

Ο στρατός της Ταϊλάνδης θα κάνει χρήση όλων των μέσων που διαθέτει προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη στην Μπανγκόκ, όπου οι βίαιες συγκρούσεις με τους διαδηλωτές συνεχίστηκαν σήμερα, προειδοποίησε ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων. “Δεν θα κάνουμε χρήση της βίας εναντίον του λαού μας, καθώς έχουμε πλήρη συνείδηση ότι οι διαδηλωτές είναι όλοι Ταϊλανδοί”, είπε σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση. “Ωστόσο, διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε χρήση των όπλων σε κατάσταση αυτοάμυνας”, πρόσθεσε.

Ο HATTA αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους Έλληνες ταξιδιώτες που υπάρχουν ήδη στην ταϊλάνδη, καθώς “τα επεισόδια είναι απομονωμένα σε ένα οικοδομικό τετράγωνο της πόλης”, ενώ τα μέρη που επισκέπτονται οι τουρίστες δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή των επεισοδίων. Επίσης, οι τουριστικοί πράκτορες διοργανώνουν τα περισσότερα ταξίδια από Ελλάδα για την περίοδο μετά το Πάσχα. Η Thai δηλώνει ακόμη ότι οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά και το αεροδρόμιο λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024