Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςIT&CM China: Κινέζικη ταξιδιωτική οδηγία πλήτει τον τουρισμό της Ταϊλάνδης
Πτώση στο συνεδριακό τουρισμό της Ταϊλάνδης

IT&CM China: Κινέζικη ταξιδιωτική οδηγία πλήτει τον τουρισμό της Ταϊλάνδης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – IT&CM 2009 – ΣΑΓΚΑΗ: Νέα πιο αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε την Μ. Πέμπτη το απόγευμα η κυβέρνηση της Κίνας καλώντας τους Κινέζους τουρίστες που βρίσκονται στην Ταϊλάνδη να γυρίσουν στη χώρα τους το συντομότερο, σε συνέχεια της πρώτης ταξιδιωτικής οδηγίας…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – IT&CM 2009 – ΣΑΓΚΑΗ: Νέα πιο αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε την Μ. Πέμπτη το απόγευμα η κυβέρνηση της Κίνας<...> καλώντας τους Κινέζους τουρίστες που βρίσκονται στην Ταϊλάνδη να γυρίσουν στη χώρα τους το συντομότερο, σε συνέχεια της πρώτης ταξιδιωτικής οδηγίας που είχε εκδόσει πριν 3 μέρες και ενημέρωνε τους Κινέζους που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη να ακυρώσουν το ταξίδι τους. Ο λόγος φυσικά είναι οι πολιτικές αναταρραχές που συνεχίζονται στη χώρα και κάνουν επικίνδυνη τη διαμονή και διακίνηση των τουριστών.  Ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ταϊλάνδη εξέδωσαν αρκετές χώρες ακόμα μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Μεγ. Βρετανία, η Αυστραλία, η Ισπανία, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ.

Επίσης, εγκαταλείπουν τη χώρα και τουρίστες άλλων εθνικοτήτων όπως Σιγκαπουριανοί, Μαλαίσιοι, αλλά και αρκετοί δυτικοί. Μεταξύ των χωρών που ακυρώνουν μεγάλο αριθμό τουριστών είναι η Μεγ. Βρετανία, η Γερμανία, και η Νότιος Αφρική. Σημειώνουμε ότι η Ταϊλάνδη είναι αγαπημένος προορισμός ιδίως το Μάιο, μήνα που διαλέγουν πολλοί τουρίστες από τις τριγύρω χώρες να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη.

Το γεγονός αυτό πλήτει ιδιαίτερα τον τουρισμό της χώρας, στον οποίο στηρίζεται ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας. Εκτός, από τις απώλειες των τουριστών, η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλες ακυρώσεις συνεδρίων αλλά και ταξιδιών κινήτρων. Στα πλαίσια της έκθεσης IT&CM China που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Σαγκάη ανακοινώθηκε ότι ακυρώνονται συνέδρια και ταξίδια κινήτρων στην Ταϊλάνδη από όλο τον κόσμο, ακόμα και για τον επόμενο Σεπτέμβριο. Ο συνεδριακός τουρισμός της Ταϊλάνδης έχει ήδη γνωρίσει πτώση όχι μόνο λόγω της οικονομικής ύφεσης, αλλά και λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού από τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Το Convention and Exhibitions Bureau της Ταϊλάνδης αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε αφορά την πορεία των συνεδρίων στη χώρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024