Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διαμάχη της Ryanair με τους πράκτορες της ΑΒΤΑ

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Μάρτιος 2001, 00:00

Η αγγλική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, Ryanair<.> αποφάσισε να μην πληρώσει τις προμήθειες που οφείλει προς τους<...> Άγγλους τουριστικούς πράκτορες. Ήδη η ABTA<.>

, Association of British Travel Agents, έχει ανακοινώσει τα ονόματα των επτά εταιριών, τις οποίες θα οδηγήσει στο δικαστήριο για το χρηματικό ποσό των 500.000 λιρών Αγγλίας που χρωστούν προς διάφορους τουριστικούς πράκτορες.

Η Ryanair, η οποία χρωστά 300.000 λίρες σε μέλη της ΑΒΤΑ, ανακοίνωσε ότι θα πολεμήσει την Ένωση, που απαιτεί την εξόφληση του χρέους, με όλες τις δυνάμεις της, παρόλο που τον περασμένο μήνα η ΑΒΤΑ κέρδισε ένα πολύ σημαντικό δικαστήριο που έδωσε στους Άγγλους τουριστικούς πράκτορες 14 εκατομμύρια λίρες από απλήρωτες προμήθειες.

Ο διευθυντής πωλήσεων και marketing της Ryanair, κ. Tim Jeans, δήλωσε ότι "η εταιρία είναι εντελώς αντίθετη με αυτήν την μέθοδο πληρωμής, γεγονός που έχει ήδη γνωστοποιήσει στην ΑΒΤΑ".

Ο επικεφαλής νομικών υπηρεσιών της ΑΒΤΑ, κ. Riccardo Nardi, τόνισε ότι, "είναι ντροπή η Ryanair να αρνείται να πληρώσει το μερίδιό της, και ότι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει αυτή την υπόθεση".

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιεύσεις οι περισσότερες από τις υπόλοιπες έξι εταιρίες που οφείλουν χρήματα από προμήθειες σε τουριστικούς πράκτορες πρόκειται να πληρώσουν τελικά αυτά που είναι υποχρεωμένες να πληρώσουν. Οι εταιρίες  VLM, ScotAirways και Air Namibia συμφώνησαν να επιστρέψουν τα χρήματα στους πράκτορες, ενώ η Gill Airways θα κάνει το ίδιο όσο πιο σύντομα μπορεί. Η Egyptair δήλωσε ότι δεν αρνήθηκε ποτέ να πληρώσει και μάλιστα πρότεινε να τα βρουν με τους πράκτορες σε ατομικό επίπεδο, χωρίς την παρέμβαση της ABTA, μιας και το ποσόν που χρωστάει είναι πολύ μικρό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top