Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Στην WTM 2009, σε συνεργασία με το TravelDailyNews

Φόρουμ για το μέλλον του τουρισμού σε 30 χρόνια από σήμερα

Θοδωρής Κουμέλης - 23 Απρίλιος 2009, 00:00

Για τον εορτασμό των 30 ετών της World Travel Market, το the International Centre for Tourism and Hospitality του Πανεπιστημίου του Bournemouth διοργανώνει το<...>

ετήσιο φόρουμ στα πλαίσια της φετινής World Travel Market (9-12 Νοεμβρίου 2009), με θέμα “Όραμα 2030”, για να κάνει μία ανακεφαλαίωση των προηγούμενων 30 χρόνων και το μέλλον του τουρισμού στα επόμενα τριάντα. Το Πανεπιστήμιο του Bournemouth, σε συνεργασία με την World Travel Market και το TravelDailyNews πραγματοποιούν το ετήσιο αυτό φόρουμ, για να διευκολύνουν τη συζήτηση σχετικά με τις βασικές στρατηγικές αλλαγές και για να συμμετάσχουν σε μία συζήτηση για την επιτυχή αντίδραση του τομέα.

Η αστάθεια της αγοράς παγκοσμίως καταδεικνύει τις βασικές προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που προκύπτουν τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς όσο και για τους τουριστικούς πράκτορες σε όλον τον κόσμο. Οι τουριστικοί προορισμοί και οι φορεί του τουρισμού πρέπει να μάθουν από την εξελικτική ιστορία του τουρισμού τα τελευταία 30 χρόνια και να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, τις τεχνολογίες, και την παγκοσμιοποίηση για τα επόμενα 30.

Γοα να γίνουν σαφή και κατανοητά τα οικονομικά του τουρισμού και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας των αμάλογων πόρων θα υπάρξουν δύο προκλήσεις-κλειδιά για το μέλλον. Το συγκεκριμένο φόρουμ θα παράσχει μια διορατική ματιά στις μελλοντικές διαστάσεις της βιομηχανίας του τουρισμού. Εξετάζει τις σημαντικότερες τάσεις στη τουριστική ζήτηση και προσφορά, προσφέρει και διερευνά τις στρατηγικές αλλαγές που οδηγούν στην “ανοικοδόμηση” της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας.

Το φόρουμ συγκεντρώνει κορυφαίους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες εμπειρογνώμονες του τουρισμού, ώστε να προσδιορίσουν τις νέες τάσεις, καθώς επίσης και τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στο χώρο. Στο φόρουμ θα ανακοινωθούν και δύο παρουσιάσεις, βασισμένες σε εξέχουσες έρευνες, ώστε να υποκινηθεί η συζήτηση. Ο συντονιστής του πάνελ, δρ. Keith Wilkes, πρύτανης του Services Management School, θα ενθαρρύνει όλους τους συμμετέχοντες να συμβάλουν στη συζήτηση.

Πρόγραμμα
14:00-14:15 Ο οικονομικός αντικτυπος του τουρισμού, καθηγητής John Fletcher
14:15-14:30 Τοπυρισμός και Βιωσημότητα, δρ. Jonathan Edwards
14:30-15:30 Interactive διάλογος & “Βλέποντας στο μέλλον”, προσκαλεσμένοι ομιλητές

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση των αποφοίτων του Bournemouth University Tourism & Hospitality.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top