Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίες1.000 ξενοδοχεία του Ομίλου Accor στο πρόγραμμα “Φυτεύουμε για τον Πλανήτη”
Αειφόρος ανάπτυξη

1.000 ξενοδοχεία του Ομίλου Accor στο πρόγραμμα “Φυτεύουμε για τον Πλανήτη”

Ο Όμιλος Accor επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευση του για την αναδάσωση και κινητοποιεί τους εργαζόμενους του για τη στήριξη πρωτοβουλιών σε πλαίσια αειφόρου ανάπτυξης. Για την 3η “Ημέρα της […]

Ο Όμιλος Accor επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευση του για την αναδάσωση και κινητοποιεί τους εργαζόμενους του για τη στήριξη<...> πρωτοβουλιών σε πλαίσια αειφόρου ανάπτυξης. Για την 3η “Ημέρα της Γης” (Earth Guest Day), που πραγματοποιήθηκε φέτος στις 22 Απριλίου, η Accor επανέλαβε τη δέσμευση της για την αναδάσωση και στοχεύει στην εξασφάλιση συμμετοχής των εργαζομένων της σε δραστηριότητες που αφορούν το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη. Μέχρι τον Απρίλιο του 2010, ο Όμιλος προβλέπει την ενεργή συμμετοχή περίπου 1.000 ξενοδοχείων του στο πρόγραμμα “Φυτεύουμε για τον Πλανήτη” (Plant for the Planet). Η συγκεκριμένη καμπάνια ξεκίνησε την περασμένη χρονιά σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και αφορά δισεκατομμύρια δέντρα.

Αυτό το ιδιαίτερα καινοτόμο πρόγραμμα συνολικής αναδάσωσης έχει σχεδιαστεί για τη χρηματοδότηση επτά έργων δενδροφύτευσης σε όλο τον κόσμο. Η Accor έχει υποσχεθεί να δωρίσει το 50% από την εξοικονόμηση κόστους στο πλύσιμο των ρούχων, που προκύπτει από την υπεύθυνη συμπεριφορά των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των πελατών τους. Μία καμπάνια ευαισθητοποίησης έχει οργανωθεί ανάμεσα στα ξενοδοχεία που συμμετέχουν, καλώντας τους πελάτες να διατηρούν της πετσέτες τους για περισσότερο από μία νύχτα. Για να κατανοήσουν τη σημασία της περαιτέρω αξιοποίησης πετσετών, έχει αναρτηθεί ένα μήνυμα σε κάθε μπάνιο με την ενημέρωση “Εδώ, οι πετσέτες ΣΑΣ φυτεύουν δέντρα”. Η Accor παρέχει επίσης ειδική εκπαίδευση στις προϊστάμενες ορόφων και στις καμαριέρες.

Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα εφαρμόστηκε το 2008 σε 50 ξενοδοχεία, σε πέντε ηπείρους, σε πιλοτική φάση και έχει ήδη χρηματοδοτήσει τη φύτευση 50.000 δέντρων χάρη στα επτά τοπικά έργα οικονομικής ανάπτυξης της Accor. Για το κάθε έργο, οι δραστηριότητες και η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της επιχείρησης παρακολουθούνται από μία εξιδικευμένη εταιρεία που ανατέθηκε από την Accor, την Kinome. Η δεντροφύτευση έχει ήδη ξεκινήσει σε Ρουμανία και Βραζιλία και τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν η Αυστραλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδονησία, η Σενεγάλη και η Ταϊλάνδη, σε κατάλληλες εποχιακές συνθήκες.

“Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής φάσης, οι ομάδες των ξενοδοχείων μας καθώς επίσης και οι πελάτες απέδειξαν την υποστήριξη τους για το σχέδιο”, δήλωσε η Helene Roques, διευθύντρια για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Accor. “Αυτή η προσδιοριστική δοκιμή μας έπεισε πως η εκστρατεία θα πρέπει να διεξαχθεί σε ευρύτερη κλίμακα. Από τα 4.000 ξενοδοχεία του Ομίλου, 1.000 επιβεβαίωσαν ήδη την ένταξη τους στο πρόγραμμα μέχρι τον Απρίλιο του 2010”. Στόχος της Accor είναι η δεντροφύτευση να φτάσει τα τρία εκατομμύρια δέντρα έως το 2012. Η ιστοσελίδα που αφορά το έργο, σε λειτουργία από 22 Απριλίου 2009 (www.accorplantsfortheplanet.com).

Σκοπεύοντας την ευαισθητοποίηση του Ομίλου στα πλαίσια κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης προς όλο τον κόσμο και τις επιχειρήσεις, η Accor εισήγαγε το 2006 το πρόγραμμα «Φυτεύουμε για τον Πλανήτη» (Plant for the Planet): εκστρατεία για δισεκατομμύρια δέντρα, μέρος της πρωτοβουλίας της στο θέμα της «Ημέρας της Γης» (Earth Guest program). Διάφορες είναι οι πρωτοβουλίες για τη στήριξη της τοπικής ανάπτυξης, την προστασία των παιδιών, τον αγώνα κατά των επιδημιών, την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής και στα περιβαλλοντικά πλαίσια, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού, όπως επίσης και την αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων και τη προστασία της βιοποικιλότητας.

Στις 22 Απριλίου – Ημέρα της Γης 2009 (Earth Day 2009) – 150.000 εργαζόμενοι της Accor υποστήριξαν τις οκτώ βασικές προτεραιότητες του προγράμματος του Ομίλου για την 3η «Ημέρα της Γης» (Earth Guest Day). Στα πλαίσια αυτά, μέλη της ομάδας συμμετείχαν από 100 χώρες σε συλλογικές πρωτοβουλίες σε τοπικά επίπεδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024