Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας

Ανάγκη για φθηνότερα τουριστικά πακέτα στη Μαγνησία

Τατιάνα Ρόκου - 24 Απρίλιος 2009, 00:00

Στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και του προέδρου της<...>

Ένωσης Εστίασης & Διασκέδασης Ν. Μαγνησίας, με ξενοδόχους και στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της περιοχής, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην προσπάθεια για χαμηλότερα κοστολόγια του τουριστικού πακέτου και πως αυτό θα πραγματοποιηθεί. Από κοινού οι Ενώσεις συμφώνησαν τα παρακάτω:

1) Να γίνει καταγραφή μέσω των επιχειρήσεων όλων των προμηθευτών της περιοχής που εφοδιάζουν την αγορά της Μαγνησίας.
2) Να σταλεί ανοιχτή πρόσκληση σε ξενοδοχεία, βοηθητικά καταλύματα, εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί κτλ. προκειμένου να καταγραφεί το δυναμικό των προμηθευτών και να  ενημερώσουνε τις αντίστοιχες Ενώσεις στις οποίες ανήκουνε με τα στοιχεία των προμηθευτών τους
3) Το 2009 να αποτελέσει τη χρονιά κατά την οποία θα γίνει το ξεκίνημα της διαχείρισης των  αγορών πρώτων υλών-αναλωσίμων και όχι μόνο και να πραγματοποιηθεί  έρευνα για τη διάθεση των τοπικών προμηθευτών σε επίπεδο Θεσσαλίας που θα ήθελαν να συμβάλλουν σε μαζικές πωλήσεις στις τουριστικές επιχειρήσεις
4) Να γίνει η απαραίτητη διερεύνηση για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης υπό μορφή cluster όπου θα γίνει πρόσκληση συμμετοχής  σε επιχειρήσεις όλου του κυκλώματος προμήθειας και διαχείρισης των προϊόντων που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις που διαμορφώνουν το τουριστικό προϊόν (ξενοδοχεία, εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.λπ.), ενώ να επεκταθεί  η προσπάθεια σε όλους τους προμηθευτές που εξοπλίζουν μια τουριστική επιχείρηση. 
5) Η καταγραφή των προμηθευτών να γίνει μέχρι τις 10/05, όπου θα γίνουν οι απαραίτητες έρευνες αγοράς και η συμμετοχή σε αυτό το εγχείρημα. Σε κοινή ημερίδα των δυο Ενώσεων που θα γίνει στις 31 Μαΐου θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
6) Να συντονιστούν οι Ενώσεις με δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Γι`αυτό το λόγο και θα γίνει μία συνάντηση με τη ΝΑΜ.

Στόχος της παραπάνω κίνησης είναι η διευκόλυνση των επισκεπτών σε μια εποχή δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για διαμόρφωση μικρότερων κοστολογίων στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Βασικό μέλημα των Ενώσεων είναι να πειστεί ο επισκέπτης ότι επιλέγοντας τις τουριστικές επιχειρήσεις της Μαγνησίας κερδίζει χρήματα και αυξάνεται η αποταμιευτική διάθεση που έχει ανάγκη λόγω της κρίσης που διέπει την εποχή μας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top