Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επισκέψιμο πλέον, μετά την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού

Φρούριο Τρικάλων: Ανοιχτό για το κοινό

Θοδωρής Κουμέλης - 29 April 2009, 00:00

Την τιμητική του είχε τις μέρες των γιορτών του Πάσχα, αλλά και το επόμενο χρονικό διάστημα, το επιβλητικό φρούριο με<...>

τον πύργο και το ρολόι, στην πόλη των Τρικάλων, καθώς έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα άνοιξε τις πύλες του στο κοινό. Οι επισκέπτες, με τη βοήθεια του κατάλληλου προσωπικού, μπορούν να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του και να ενημερωθούν για τη μακρόχρονη ιστορία του.

Οι ρίζες του “κρατούν” στα Κλασικά και ελληνιστικά χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Τρικκαίων, το φρούριο ανακατασκευάστηκε ριζικά από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιουστινιανό τον 6ο αιώνα μ.Χ., ενώ αναφέρεται και στο χρυσόβουλο (1336) του Ανδρόνικου Γ` Παλαιολόγου.

Το φρούριο φιλοξενεί το υπαίθριο θέατρο, όπου κάθε καλοκαίρι ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ποικίλες θεατρικές παραστάσεις. Μπορεί, επίσης, να επισκεφθεί τον Πύργο του Ρολογιού και να θαυμάσει από ψηλά ολόκληρη την πόλη και μεγάλο μέρος του θεσσαλικού κάμπου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα Κρυσταλλία Μαντζανά, με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, το φρούριο είναι πλέον επισκέψιμο. Μάλιστα, η παραπάνω υπηρεσία βρίσκεται εν αναμονή για ένταξη στο ΕΣΠΑ, της μελέτης για την ανάδειξη του τρίτου διαζώματος του φρουρίου. Μεταξύ άλλων, στη μελέτη προβλέπονται εργασίες που αφορούν την συντήρηση και αποκατάσταση της τοιχοποιίας και τη συντήρηση της πυριτιδαποθήκης, η οποία θα διαμορφωθεί κατάλληλα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top