Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Καινοτόμα συμφωνία αγοροπωλησίας ξενοδοχείων από την Hilton Group

Θοδωρής Κουμέλης - 23 Μάρτιος 2001, 00:00

Σε καινοτόμα συμφωνία αγοροπωλησίας ξενοδοχείων προχώρησε η εταιρία Hilton<.> Group. Η Hilton προκειμένου να<...>

ρευστοποιήσει ένα σημαντικό ποσό πούλησε έντεκα ξενοδοχεία της που λειτουργούν στην Αγγλία, στην τιμή των<> 312 εκατ. λιρών, στην τράπεζα Royal Bank of Scotland, από την οποία στη συνέχεια τα απόκτησε ξανά με τη μέθοδο του leasing.

Η συμφωνία αυτή δίνει στην εταιρία Hilton International -θυγατρική του Hilton Group- τη δυνατότητα να λειτουργήσει με leasing για τα επόμενα είκοσι χρόνια τα εννιά από τα έντεκα ξενοδοχεία, και για τριάντα χρόνια τα άλλα δύο, το Hyde Park και το Glasgow.

Η συμφωνία προβλέπει ότι το group υποχρεούται να πληρώνει ενοίκιο 25% από τα έσοδα των ξενοδοχείων με εγγυημένη απόδοση 12,5 εκατ. λίρες τον χρόνο. Ο γενικός διευθυντής του Hilton Group, κ. David Michels, δήλωσε ότι "η κίνηση αυτή αποτελεί καινοτομία για την ξενοδοχειακή βιομηχανία αφού μας έδωσε τη δυνατότητα να ρευστοποιήσουμε 312 εκατ. λίρες και παράλληλα να διατηρήσουμε τα συμφέροντά μας στα ξενοδοχεία έχοντας σημαντική συμμετοχή στα μελλοντικά κέρδη από τη λειτουργία τους".

Τα υπόλοιπα εννέα ξενοδοχεία που πούλησε η Hilton είναι το Leicester, το Maidstone, το St Anne's Manor, το Warwick, το Manchester Airport, το Bracknell, το Grosvenor Glasgow, το Avisford Park (Arundel) και το Brighton Metropole.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top