Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΕπιτυχής η παρουσίαση του “Μηχανισμού των Αντικυθήρων” στη Στοκχόλμη
Διοργάνωση του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας και της Ελληνικής Πρεσβείας της Σουηδίας

Επιτυχής η παρουσίαση του “Μηχανισμού των Αντικυθήρων” στη Στοκχόλμη

Με επιτυχία διεξήχθη η προγραμματισμένη παρουσίαση του “Μηχανισμού των Αντικυθήρων” που διοργάνωσαν το Γραφείο του ΕΟΤ Σκανδιναβίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία της Σουηδίας, στο Εθνικό Μουσείο Επιστημών και […]

Με επιτυχία διεξήχθη η προγραμματισμένη παρουσίαση του “Μηχανισμού των Αντικυθήρων” που διοργάνωσαν το Γραφείο<…> του ΕΟΤ Σκανδιναβίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία της Σουηδίας, στο Εθνικό Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στη Στοκχόλμη την Τρίτη 28η Απριλίου από τον κ. Ιωάννη Μπιτσάκη, μέλος της ερευνητικής ομάδας του μηχανισμού και λέκτωρα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων έχει πρόσφατα λάβει μεγάλη δημοσιότητα μετά από δημοσίευση τον Ιούλιο 2008 στο διάσημο επιστημονικό περιοδικό NATURE. Ο Μηχανισμός εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, και είναι ο πρώτος μηχανικός υπολογιστής στον κόσμο. Η διάδοση του μηχανισμού στην Σουηδία ως σημαντικό αξιοθέατο θα βοηθήσει να γίνει η Αθήνα τουριστικός προορισμός των Σκανδιναβών για μακρύ Σαββατοκύριακο (long weekend).

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν 98 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί νεοί και φιλόδοξοι επιστήμονες. Το παρών έδωσαν ο Α.Ε Πρέσβης της Ελλάδας κ. Ευάγγελος Καρόκης και μέλη της ελληνικής πρεσβείας, καθώς και ο Α.Ε Πρέσβης της Κύπρου κ. Παύλος Αναστασιάδης. Στην παρουσίαση παρευρίσκονταν επίσης η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας, δημοσιογράφοι απο το Κανάλι 4 (μεγάλο Σουηδικό Ιδιωτικό Κανάλι), καθώς και δημοσιογράφοι απο τα περιοδικά “RES” και “CHECKIN”.

Ακολούθησε δεξίωση στην ελληνική πρεσβευτική οικία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024