Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΗ Συμβουλευτική Επιτροπή του Alpine College υπέρ της εισαγωγής σπουδών στον Τουρισμό Υγείας

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του Alpine College υπέρ της εισαγωγής σπουδών στον Τουρισμό Υγείας

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του Alpine College αποτελείται από κορυφαίους επιχειρηματίες, που εκπροσωπούν εγχώρια και διεθνή ξενοδοχεία, εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, σύμβουλους επιχειρήσεων, διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων, συνδέσμους και μέλη του τύπου […]

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του Alpine College αποτελείται από κορυφαίους επιχειρηματίες, που εκπροσωπούν<...> εγχώρια και διεθνή ξενοδοχεία, εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, σύμβουλους επιχειρήσεων, διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων, συνδέσμους και μέλη του τύπου που συνδέονται με τη βιομηχανία της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Η ετήσια συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής έγινε στις 29 Απριλίου και φιλοξενήθηκε από την πρόεδρο της Επιτροπής, κα Ειρήνη Βάρδα-Καψή στο Πολιτιστικό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Capsis στο Μαρούσι. Η κα Sybil Hofmann, πρόεδρος του Alpine καλωσόρισε τα μέλη και τα ευχαρίστησε για τη συμβολή τους, αναφέροντας ότι η παρουσία τους είναι η καλύτερη απόδειξη για τις άοκνες προσπάθειες του Alpine να διατηρεί υψηλότατη ποιότητα στην εκπαίδευση και να ανταποκρίνεται στις συνεχείς αλλαγές των αναγκών και προτεραιοτήτων της βιομηχανίας.

Ο ακαδημαϊκός διευθυντής του Alpine Center δρ. Γεώργιος Παπαγεωργίου ενημέρωσε τα μέλη για τα καινούργια προγράμματα που θα προσφέρει η σχολή από το νέο ακαδημαϊκό έτος ζητώντας τα σχόλιά τους και ευχαρίστησε όσους είχαν ήδη συμπληρώσει σχετικό ερωτηματολόγιο με θέμα το περιεχόμενο των προγραμμάτων του Alpine και τη σχέση τους με τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ο διευθυντής της ξενοδοχειακής σχολής κ. Alan Furlong μίλησε για την ανασύσταση της Συμβουλευτικής Μονάδας του Alpine (Alpine Consultancy Unit – ACU), η οποία διαμορφώθηκε για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς στους τομείς της επιμόρφωσης, συμβουλευτικών υπηρεσιών και οργάνωσης εξειδικευμένων σεμιναρίων για την ξενοδοχειακή, επισιτιστική και τουριστική βιομηχανία. Ο κ. Furlong αναφέρθηκε στα projects που έχει ήδη αναλάβει το ACU, προσθέτοντας ότι το ACU σχεδιάζει ολοκληρωμένα πακέτα για να καλύψει τους στόχους κάθε εταιρίας ακολουθώντας μια αποδεδειγμένα επιτυχημένη συμβουλευτική διαδικασία που συνδυάζει την προσωπική επαφή με ποσοτικές και ποιοτικές μεθόδους έρευνας.

Ως προσκεκλημένος ομιλητής και νέο μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Alpine, ο δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, CEO της healthcare cybernetics (hCc) έδωσε μία πολύ ζωντανή παρουσίαση πάνω στον Τουρισμό Υγείας, επικεντρώνοντας στο “Τι είναι, και σε τι μπορεί να αναπτυχθεί”. Ανέφερε ότι πρότεινε στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης να διοργανώσουν το πρώτο συνέδριο τουρισμού υγείας στην Ελλάδα, καθώς και να αναπτύξουν 9 περιοχές της χώρας ως προορισμούς τουρισμού υγείας. Ο δρ. Κωνσταντινίδης εξήγησε ότι βλέπει αυτόν τον όρο ως “ανεστραμμένη ομπρέλα” που περιλαμβάνει 8 διαφορετικές κατηγορίες: ιατρικό τουρισμό, οδοντιατρικό τουρισμό, spa και θαλασσοθεραπεία, τουρισμό ευεξίας και φυσικής κατάστασης, αθλητικό τουρισμό, γευσιγνωστικό τουρισμό, προσβάσιμο τουρισμό, και υποβοηθούμενο κατΆοίκον τουρισμό. Ο δρ. Κωνσταντινίδης θα προσφέρει σειρά μαθημάτων στον Τουρισμό Υγείας στους μαθητές του Alpine College, το οποίο θα αποτελεί και την έδρα του Ινστιτούτου Έρευνας Τουρισμού Υγείας.

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία όλα τα μέλη της Επιτροπής απάντησαν στην ερώτηση του διευθυντή της Ξενοδοχειακής Σχολής του Alpine σχετικά με τις προκλήσεις που γεννά η τρέχουσα οικονομική κρίση όσον αφορά την απασχόληση και την εκπαίδευση. Γενικοί διευθυντές κορυφαίων ξενοδοχείων τόνισαν ότι οι σπουδαστές πρέπει να είναι ευέλικτοι, και να κατανοούν τη “συμπεριφορά των αριθμών”, π.χ. να διδάσκονται οικονομική ανάλυση και να μπορούν να διαβάζουν και να αναλύουν αποτελέσματα χρήσεως, ισολογισμούς και άλλες χρηματοοικονομικές αναφορές νωρίς στην εκπαίδευσή τους. “Θα ήθελα να δω όλα τα μέλη να θέτουν ένα κοινό στόχο και να αλληλοβοηθούνται σε αυτήν την περίοδο ύφεσης”, είπε η κα Μαργαρίτα Μανούσου, αρχισυντάκτρια του περιοδικού “Τουριστική Αγορά”.

Τα καινούργια προγράμματα σπουδών του Alpine περιλαμβάνουν:
– BachelorΆs στη Διεθνή Διοίκηση Συνεδρίων και Εκδηλώσεων
– BachelorΆs στη Διεθνή Διοίκηση Τροφίμων και Ποτών
– Διετές Δίπλωμα στη Διοίκηση Spa
– Online πρόγραμμα στη Διοίκηση Spa

Aλλα μέλη που συνεισέφεραν με ιδέες και μοιράστηκαν τις απόψεις τους κατά τη συνάντηση ήταν, μεταξύ άλλων, η κα Λυδία Μαστρονικολή του HAPCO, ο κ. Θέμης Τράκας της HVS, ο κ. Χρόνης Γριβέας της Astir Palace Resort, η κα Βίκυ Σαντίκου της Santikos Hotels & Resorts, ο κ. Στέφανος Στεφάνου της AKS Hotels, η κα Αφροδίτη Αρβανίτη της Starwood Hotels and Resorts, ο κ. Jean Marc Roucos της Capsis Hotels & Resorts, ο κ. Farsin Walizadeh της ΤΕΜΕS και ο κ. Bart van de Winkel, γενικός διευθυντής του Hilton. Ο κ. Παναγιώτης Ποδηματάς της P.C. Podimatas Audiovisuals τόνισε την ανάγκη για την οργάνωση ενός συνεδρίου που θα εξετάσει όλα τα θέματα που επηρεάζουν το σημερινό τουριστικό περιβάλλον και τη σημαντικότητα εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο Τουρισμός Υγείας.

Κλείνοντας, η κα Βάρδα-Καψή τόνισε το σπουδαίο ρόλο των συναντήσεων της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Alpine, οι οποίες αποτελούν μια πολύτιμη ευκαιρία για ουσιαστική ανταλλαγή γνώσης και απόψεων μεταξύ επαγγελματιών και ακαδημαϊκών.

Κλείνοντας, η κα Βάρδα-Καψή τόνισε το σπουδαίο ρόλο των συναντήσεων της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Alpine, οι οποίες αποτελούν μια πολύτιμη ευκαιρία για ουσιαστική ανταλλαγή γνώσης και απόψεων μεταξύ επαγγελματιών και ακαδημαϊκών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024