Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΑΚΟΕ: Οι Έλληνες ξενοδόχοι πρέπει να διαμορφώσουν οικολογική συνείδηση
Η Ελλάδα ουραγός στην Ευρώπη στις υποδομές σε βιολογικούς καθαρισμούς και ΧΥΤΑ

ΠΑΚΟΕ: Οι Έλληνες ξενοδόχοι πρέπει να διαμορφώσουν οικολογική συνείδηση

Aνοδος ύψους 20% στις πωλήσεις 30 ξενοδοχείων του νομού Λασιθίου σημειώθηκε το 2008 από την εφαρμογή
προγράμματος οζώνοσης στις πισίνες των εν λόγω μονάδων. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης στην εκπομπή…

Aνοδος ύψους 20% στις πωλήσεις 30 ξενοδοχείων του νομού Λασιθίου σημειώθηκε το 2008 από την εφαρμογή
προγράμματος οζώνοσης<...> στις πισίνες των εν λόγω μονάδων. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης στην εκπομπή “Business & Travel”. Ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε ότι πλέον σημαντικό κίνητρο για την προσέλκυση τουριστών στο εξωτερικό αποτελεί η περιβαλλοντική ευαισθησία που διαθέτει ο κάθε ξενοδόχος πόσο μάλλον σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού, όπως το 2009 και το 2010.

Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρώπη όσον αφορά στις υποδομές σε βιολογικούς καθαρισμούς και ΧΥΤΑ, γεγονός που συμβάλλει στην αρνητική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Για παράδειγμα αναφέρει ότι ολόκληρη η Χαλκιδική δε διαθέτει ΧΥΤΑ παρά μόνο ΧΑΔΑ. Επίσης, υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες ξενοδόχοι πρέπει να διαμορφώσουν οικολογική συνείδηση και το ξενοδοχείο να ακολουθεί ενεργειακή πολιτική, να χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να εφαρμόζει προγράμματα ανακύκλωσης και να διαθέτει βιολογικό καθαρισμό.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής ο ιδιοκτήτης της Πλατύστομο ΑΕ, (Θέρμαι Πλατυστόμου Resort & Spa), Κ. Ιωάννης Στραγάλης, αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης προγραμμάτων Ιαματικού Τουρισμού στην Ελλάδα. Το Θέρμαι Πλατυστόμου Resort & Spa βρίσκεται στη δυτική Φθιώτιδα, στην λουτρόπολη του Πλατυστόμου μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα, με φυσικές πηγές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024