Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤουρισμός & Πολιτισμός: Στο δρόμο για την e Ανάπτυξη
Forum από Travel Media Applications και Όμιλο Εξπρές Καλοφωλιά

Τουρισμός & Πολιτισμός: Στο δρόμο για την e Ανάπτυξη

Η Travel Media Applications και ο Όμιλος ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά συνδιοργανώνουν το Forum “Τουρισμός & Πολιτισμός: Στο δρόμο για την e Ανάπτυξη”, στο πλαίσιο της 14ης Έκθεσης “Τουριστικό Πανόραμα”. Η ημερίδα γίνεται σήμερα…

Η Travel Media Applications και ο Όμιλος ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά συνδιοργανώνουν το Forum “Τουρισμός & Πολιτισμός: Στο<...> δρόμο για την e Ανάπτυξη”, στο πλαίσιο της 14ης Έκθεσης “Τουριστικό Πανόραμα”. Η ημερίδα γίνεται σήμερα, 8 Μαΐου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του EXPO Athens στην Ανθούσα με ώρα έναρξης 11:00 (εγγραφές 10:30).

Σήμερα χιλιάδες τουριστικοί προορισμοί και τουριστικές επιχειρήσεις διαγκωνίζονται στην προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοια πληθώρα επιλογών για τους ταξιδιώτες! Ποιοι είναι οι νικητές σε αυτήν την προσπάθεια, σε κάθε τομέα; Πώς τα κατάφεραν; Το σημαντικότερο, πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εμείς, όσο το δυνατόν πιο άμεσα, τα διδάγματα από τις ενέργειες τους;

Η ημερίδα στοχεύει να δώσει πρακτικά και ρεαλιστικά παραδείγματα και λύσεις για την αξιοποίηση της τεχνολογίας του Διαδικτύου, αναφορικά με την περαιτέρω προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού.

Όπως θα επισημανθεί στο forum, η χρησιμοποίηση των δυνατοτήτων του Διαδικτύου και γενικότερα του ηλεκτρονικού marketing, είναι ένα κομβικό σημείο για την επιτυχία, όπως δείχνει η διεθνής πρακτική. Θα αναλυθούν παραδείγματα από τις καλύτερες πρακτικές, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από τη διεθνή εμπειρία.

Η επιδίωξη του forum είναι να φύγουν οι ακροατές με απλά παραδείγματα των καλύτερων πρακτικών, ώστε να είναι σε θέση να τα εφαρμόσουν άμεσα και αποτελεσματικά.

Η πρώτη ενότητα θα εστιάσει σε θέματα τουρισμού μέσα από την παρουσίασή της, Δρα. Μαριάννα Σιγάλα «Οι eΠροορισμοί μοχλός για την τουριστική περιφερειακή και επιχειρηματική ανάπτυξη».

Η ομιλήτρια, δρ. Μαριάννα Σιγάλα είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ έχει εργαστεί σε διοικητικές θέσεις ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και ως καθηγήτρια σε ξένα Πανεπιστήμια.

Πάνελ ομιλητών:
Μανώλης Ψαρρός – Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθήνας
Ελένη Προχώρη – ΑΝΕΤΚΥ (Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων)
Βαγγέλης Κυριακού – Stepfor+ / Δήμος Έδεσσας
Δημήτρης Πολλάλης – Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας
Μάνος Ματσάκης – Hydra Travel
John Kent – Youtravel.com*
* Δεν έχει επιβεβαιωθεί

Η δεύτερη ενότητα θα εστιάσει σε θέματα πολιτισμού μέσα από τρεις παρουσιάσεις.
Ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, σύμβουλος μάρκετινγκ και πανεπιστημιακός, έχει μακροχρόνια εμπειρία σε πολιτιστικές παραγωγές. Στην εισήγησή του θα αναλύσει τη σχέση τουρισμού-πολιτισμού δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού και στην αξιοποίηση του Διαδικτύου για αυτόν το σκοπό.

Ο κ. Δημήτρης Εφραίμογλου είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Υπό την ευθύνη του έχει την ανάπτυξη του Kέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με βασικότερα έργα υποδομής ως σήμερα τη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας και το «Θέατρον». Στην εισήγησή του ο κ. Εφραίμογλου θα παρουσιάσει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, εστιάζοντας στη χρήση του Διαδικτύου και της ψηφιακής τεχνολογίας στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού.

Ο κ. Τάσος Μπέλλας, Digital Navigation Officer της εταιρείας Radiant Technologies, είναι από τους κορυφαίους δημιουργούς multimedia στη Ελλάδα με ιδιαίτερα πλούσια εμπειρία στη δημιουργία πολυμεσικών και διαδικτυακών εφαρμογών στο πεδίο του πολιτισμού. Στην παρουσίασή του θα αναφερθεί σε πρακτικούς τρόπους τεχνολογικής υποστήριξης πολιτιστικών και τουριστικών υπηρεσιών αναλύοντας πέντε πτυχές λιγότερο ή περισσότερο οικείες στο ευρύτερο κοινό. Θα παρουσιάσει παραδείγματα τεχνολογικών έργων για την πολιτιστική και τουριστική ανάδειξη που βασίζονται σε διαδικτυακές υποδομές, προκειμένου να εξηγήσει και να φωτίσει πτυχές της παραγωγής τέτοιων υπηρεσιών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024