Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δύο εβδομαδιαίες πτήσεις

Οι Λιβυκές Αερογραμμές ξαναπετούν προς Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Μάιος 2009, 00:00

Μετά από 17 χρόνια, οι Λιβυκές Αερογραμμές ξαναρχίζουν τα δρομολόγια τους στην Ελλάδα, συνδέοντας την Αθήνα με την Τρίπολη και τη Βεγγάζη με<...>

δύο εβδομαδιαίες πτήσεις (Δευτέρα και Πέμπτη). Οι πτήσεις θα εκτελούνται με τα νέα, υπερσύγχρονα, φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη της εταιρείας, τύπου CRJ900 Bombardier.
Φιλοδοξία των Λιβυκών Αερογραμμών και των αντιπροσώπων της στην Ελλάδα, είναι η συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών, τουριστικών και πολιτιστικών σχέσεων των δυο χωρών, ανοίγοντας συγχρόνως νέους ορίζοντες για επενδύσεις και πάσης φύσεως συνεργασίας.
Ο Διεθνής  Αερολιμένας Αθηνών καλωσόρισε το αεροσκάφος των Λιβυκών Αερογραμμών με την εθιμοτυπική υδάτινη αψίδα, και υποδέχθηκε τους επίσημους προσκεκλημένους και επιβάτες στην Πύλη Α1, με την παραδοσιακή στο αεροδρόμιο της Αθήνας “ένωση της κορδέλας”, που συμβολίζει την αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών.
Την πτήση από Τρίπολη συνόδευσε η διοίκηση των Λιβυκών Αερογραμμών, με επικεφαλή τον πρόεδρό της, Captain Mohamed Ibsem, ο Εξοχότατος, Πρέσβης της Ελλάδος στην Τρίπολη, κ. Πέτρος Στεφάνου, ο ιδιοκτήτης  των Επιχειρήσεων Μιχαήλ Ψωμάς ΑΕΑΒΕ, που αντιπροσωπεύει τις Λιβυκές Αερογραμμές στην Ελλάδα, κ. Μιχαήλ Ψωμάς, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και Λίβυοι επιχειρηματίες.
Την πρώτη πτήση υποδέχθηκαν από πλευράς του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αντιπρόσωποι των Υπουργείων Μεταφορών και Επικοινωνιών και Τουριστικής Ανάπτυξης, αντιπρόσωποι της Λιβυκής Πρεσβείας στην Ελλάδα, η διοίκηση του Αερολιμένα, παράγοντες των κρατικών φορέων του αεροδρομίου, καθώς επίσης και αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες και φίλοι των δύο χωρών. 

Ο υπουργός Μεταφορών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, απέστειλε χαιρετισμό, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: “Ελπίζω, με την αεροπορική σύνδεση Ελλάδας-Λιβύης, οι δύο χώρες να αναπτύξουν και άριστες τουριστκές σχέσεις. Έχοντας επισκεφθεί ο ίδιος, ως υφυπουργός Εξωτερικών, πριν από τρία χρόνια τη Λιβύη, προσπάθησα να συμβάλω στην προώθηση των τουριστικών επαφών ανάμεσα στα δύο κράτη, που αποτελούν, αναμφίβολα, δύο μεσογειακούς ελκυστικούς προορισμούς, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ξεχωριστή φυσική ομορφιά. Αισιοδοξώ ότι η θερινή τουριστική περίοδος που ξεκινάει τώρα, θα αποτελέσει μία ακόμα εξαιρετική ευκαιρία για την αύξηση της τουριστικής κίνησης και την ανταλλαγή επισκεπτών ανάμεσα στις δύο χώρες”.
 
Την αντιπροσώπευση των Λιβυκών αερογραμμών στην Ελλάδα έχει αναλάβει το τουριστικό γραφείο Libyana Travel, ιδιοκτησίας των Επιχειρήσεων Μιχαήλ Ψωμά ΑΕΑΒΕ, που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη από το 1962. Το 1981 ο κ. Ψωμάς έλαβε το Α΄ Βραβείο Έλληνα εξαγωγέα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top