Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤο πρόγραμμα των δοκιμαστικών διαστημικών πτήσεων της Virgin Galactic σε εξέλιξη
Ανάθεση των πωλήσεων στο Extravagant Travel, για την Ελλάδα και την Κύπρο

Το πρόγραμμα των δοκιμαστικών διαστημικών πτήσεων της Virgin Galactic σε εξέλιξη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων προς το διάστημα της Virgin Galactic. Το αεροσκάφος WhiteKnightTwo (WK2), το οποίο έχει κατασκευαστεί για να μεταφέρει το διαστημικό όχημα SpaceShipTwo στο […]

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων προς το διάστημα της Virgin Galactic. Το αεροσκάφος WhiteKnightTwo (WK2), το οποίο έχει<...> κατασκευαστεί για να μεταφέρει το διαστημικό όχημα SpaceShipTwo στο πρώτο στάδιο της υποτροχιακής του πτήσης, ολοκλήρωσε πρόσφατα και την τρίτη επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του. Η πτήση αυτή αποτέλεσε την μακρύτερη και την ταχύτερη μέχρι σήμερα – διάρκειας μεγαλύτερης των 2,5 ωρών και με ταχύτητα που άγγιξε τους 140 κόμβους (260 χλμ/ώρα), φτάνοντας στο ύψος των 18.000 ποδών (5,5 χλμ. περίπου).

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερες από επτά δοκιμές που ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και περιελάμβαναν την αξιολόγηση της πτητικής ικανότητας, τη λειτουργία όλων των συστημάτων και μηχανισμών του WK2 και όλων εκείνων των παραμέτρων που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και αξιοπιστία των πτήσεων (επανεκκίνηση των κινητήρων κατά τη διάρκεια της πτήσης, αξιολόγηση της ασυμμετρίας κατά την εκτόξευση κ.λπ.). Υπολογίζεται ότι οι δοκιμαστικές πτήσεις θα συνεχιστούν το 2009, ενώ για το φθινόπωρο του 2009 έχει προγραμματιστεί πτήση του WhiteKnightTwo μαζί με το SpaceShipTwo.

Η διάρκεια του ταξιδιού στο διάστημα με τη Virgin Galactic υπολογίζεται στις 2 ώρες και 50 λεπτά. Παρόλα αυτά, για να μπορέσει κάποιος να γίνει ένας από τους νέους αστροναύτες, θα πρέπει να αφιερώσει τρεις μέρες για την υποχρεωτική αλλά συναρπαστική προετοιμασία και εκπαίδευση. Κατόπιν αυτής, οι αστροναύτες θα επιβιβαστούν στο διαστημικό όχημα, το SpaceShipTwo, το οποίο θα πετάξει στα 15 χλμ. με τη βοήθεια του ειδικά σχεδιασμένου αεροσκάφους-μεταφορέα, του White Knight Two. Στο σημείο αυτό το SpaceShipTwo θα αποσυνδεθεί από το όχημα που το μεταφέρει και θα ξεκινήσει την κάθετη πτήση του με τη βοήθεια των πυραύλων του, πετώντας με ταχύτητα που αγγίζει την ταχύτητα του ήχου σε μόλις 10`.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης η ταχύτητα φτάνει τα 4.800 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση καθηλώνει τους επιβάτες στις θέσεις τους, καθώς κατευθύνονται σε ύψος μεγαλύτερο των 110 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης. Στο σημείο αυτό οι ταξιδιώτες του διαστήματος θα ζήσουν την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας, θα μπορέσουν να δουν την καμπύλη της γης και την λεπτή μπλε γραμμή της ατμόσφαιρας που προστατεύει τη Γη. Το θαύμα της έλλειψης βαρύτητας οι επιβάτες θα το ζήσουν για 4-5 λεπτά πριν επιστρέψουν στη Γη.

Το κόστος του ταξιδιού στο διάστημα με τη Virgin Galactic ανέρχεται στα 200.000 δολ. ανά άτομο. Οι αναχωρήσεις των πτήσεων θα πραγματοποιούνται στην αρχή σε εβδομαδιαία βάση ενώ μελλοντικά θα πραγματοποιούνται αναχωρήσεις δύο φορές την ημέρα. Οι πρώτες εμπορικές πτήσεις υπολογίζεται ότι θα αναχωρήσουν από τη βάση Spaceport America στο Νέο Μεξικό. Εφόσον όλες οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρωθούν και δοθούν οι απαραίτητες άδειες, θα προσφέρονται αναχωρήσεις και από την βάση Spaceport Sweden κοντά στην Kiruna, στα βόρεια της Σουηδίας. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 65.000 άτομα από 125 χώρες ανά τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις πτήσεις της Virgin Galactic, ενώ ήδη έχουν γίνει ήδη κρατήσεις από σχεδόν 200 άτομα απ`όλο τον κόσμο για τις πρώτες πτήσεις.

Σχολιάζοντας τις πτήσεις, ο Sir Richard Branson, ιδρυτής της Virgin Galactic δήλωσε: “υτές οι πρώτες πτήσεις του WK2 μεταφέρουν το `γαλαξιακό` όραμα της Virgin σε ένα άλλο επίπεδο και συνεχίζουν να μας δίνουν απτά στοιχεία ότι αυτό, το πιο φιλόδοξο απ΄ όλα τα σχέδια, είναι όχι μόνο πραγματικό, αλλά σημειώνει τεράστια πρόοδο προς το στόχο που έχουμε θέσει, της ασφαλούς εμπορικής λειτουργίας. Ανυπομονώ να πετάξω ο ίδιος μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προτού συνδέσουμε το SpaceShipTwo αργότερα μέσα στο έτος και αρχίσουμε τις δοκιμαστικές πτήσεις και με αυτό, στο διάστημα πλέον! Η Virgin Galactic είναι το κέντρο της φιλοδοξίας μας στο να γίνουμε ο κορυφαίος όμιλος παγκοσμίως στη λειτουργία της ενέργειας και των περιβαλλοντικά αποδοτικών μεταφορών, στον αέρα, στο έδαφος και το διάστημα”.

Η Virgin Galactic σε Ελλάδα και Κύπρο
Η εταιρεία Extravagant Travel έχει επιλεγεί από την Virgin Galactic για την πώληση των τουριστικών υποτροχιακών πτήσεων. Η εταιρεία Extravagant Travel είναι ένα από τα μόλις εννέα τουριστικά γραφεία σε όλη την Ευρώπη που έχουν τη δυνατότητα πώλησης των διαστημικών ταξιδιών σε Ελλάδα και Κύπρο. Ως ένας από τους επιλεγμένους συνεργάτες της Virgin Galactic σε όλο τον κόσμο, η κα Σμαράγδα Ιγγλέση, διευθύνουσα σύμβουλος του Extravagant Travel, αφού πέρασε την απαραίτητη εκπαίδευση με επιτυχία, έχει αναλάβει προσωπικά την πώληση των πτήσεων αυτών στο ελληνικό και κυπριακό κοινό. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που το γραφείο μας είναι ένας από τους επιλεγμένους συνεργάτες της Virgin Galactic. Το ταξίδι αυτό που πριν από μερικά χρόνια φάνταζε εξωπραγματικό, σήμερα είναι πραγματικότητα. Θα είμαστε περήφανοι αν καταφέρουμε να έχουμε Έλληνες και Κύπριους ταξιδιώτες μέσα στις πρώτες πτήσεις της Virgin Galactic. Τα ονόματά τους θα γράψουν ιστορία!”.

“Τα τουριστικά γραφεία παίζουν σημαντικό ρόλο στην επαφή της Virgin Galactic με τους ενδιαφερόμενους. Ένας καλός τουριστικός πράκτορας αποτελεί και τον έμπιστο σύμβουλο στις ταξιδιωτικές εμπειρίες των πελατών τους και για το λόγο αυτό όταν αποφασίσουμε να «μεταφέρουμε» την εμπειρία μας στην Ευρώπη, είδαμε μόνο τους καλύτερους για να τους αναθέσουμε την πώληση των υποτροχιακών μας πτήσεων. Τα γραφεία που έχουμε επιλέξει γνωρίζουν τον τρόπο να προσφέρουν μοναδική εξυπηρέτηση όταν πωλούν ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες και για τον λόγο αυτό είμαστε βέβαιοι ότι θα φροντίσουν ιδιαίτερα τους μελλοντικούς μας αστροναύτες”, τόνισε η Carolyn Wincer, επικεφαλής πωλήσεων της Virgin Galactic.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024