Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι Γερμανοί (τουρίστες) ξανάρχονται στην Ελλάδα
Κάτω από 10% η μείωση στις κρατήσεις Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα

Οι Γερμανοί (τουρίστες) ξανάρχονται στην Ελλάδα

"…θα υπάρξει σχετική μείωση στις κρατήσεις Γερμανών τουριστών εδώ στην Ελλάδα, αλλά αυτή θα είναι μικρότερη του 10%"

Οι Γερμανοί τουρίστες θα κάνουν διακοπές και οι αφίξεις στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τα 2 εκατ. άτομα. Σύμφωνα με δηλώσεις του πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Βόλφγκανγκ Σούλτχαϊς, στην “Καθημερινή”, οι Γερμανοί μπορεί και είναι κατανοητό σε περιόδους κρίσης να περιορίσουν κάπως τη διάρκεια των διακοπών τους, ή να επιλέξουν φθηνούς προορισμούς, αλλά διακοπές θα κάνουν.

Σε ερώτηση σχετικά με εκτιμήσεις για τον αριθμό των Γερμανών, που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, διευκρίνισε, πως οι πλέον αρμόδιοι να γνωρίζουν είναι αυτοί που κάνουν τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία. Ωστόσο, επισήμανε από το φθινόπωρο του 2008, που η κρίση έκανε αισθητή την παρουσία της, η καταναλωτική συμπεριφορά των Γερμανών δεν επηρεάστηκε αρνητικά, αλλά παραμένει σχεδόν αμετάβλητη. “Πιστεύω πως θα υπάρξει σχετική μείωση στις κρατήσεις Γερμανών τουριστών εδώ στην Ελλάδα, αλλά αυτή θα είναι μικρότερη του 10%”.

Σημειώνεται ότι πέρυσι οι Γερμανοί τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα έφτασαν τα 2.300.000 άτομα και μια πιθανή μείωση στο ποσοστό που εκτιμά ο κ. Σούλτχαϊς θα οδηγούσε το 2009 σε πάνω από 2 εκατ. τουρίστες, αριθμός που παραμένει σχεδόν σταθερός τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τη Γερμανία, μετά τη Βρετανία, την πιο σημαντική χώρα προέλευσης τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024