Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σε επίπεδο μητρικής, η Autohellas-Hertz παρουσίασε κύκλο εργασιών 32 εκατ. ευρώ

Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών για την Autohellas το α΄ τρίμηνο 2009

Τατιάνα Ρόκου - 28 Μάιος 2009, 00:00

Αύξηση του κύκλου εργασιών παρουσίασε η Autohellas/Hertz και το πρώτο τρίμηνο του 2009<...>

. Πιο συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 37,1 εκατ. ευρώ, έναντι 34,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση 7,8%. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στα 16,6 εκατ. ευρώ, από 13,9 εκατ. ευρώ το τρίμηνο του 2008, αυξημένα κατά 20% με τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας να βρίσκονται στα 1,416 εκατ. ευρώ, από ζημίες 349.000 ευρώ το τρίμηνο του 2008.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι παραδοσιακά το χαμηλότερο στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, καθώς η έντονη εποχικότητα της τουριστικής κίνησης έχει ως αποτέλεσμα το σύνολο των κερδών, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας να πραγματοποιείται στο εξάμηνο Μαΐου - Οκτωβρίου.

Σε επίπεδο μητρικής, η Autohellas-Hertz παρουσίασε αύξηση κύκλου εργασιών 2,1%, φθάνοντας τα 32 εκατ. ευρώ, από 31,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων να διαμορφώνονται στα 13,4 εκατ. ευρώ.

Στην τρέχουσα περίοδο εφαρμόσθηκαν οι τροποποιήσεις των Δ.Λ.Π. σχετικά με την πώληση παγίων που κατέχονται αρχικά για ενοικίαση, με αποτέλεσμα τα σχετικά έσοδα να εμφανίζονται πλέον στον κύκλο εργασιών με αντίστοιχη επιβάρυνση του κόστους πωληθέντων. Συνέπεια της αλλαγής αυτής είναι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών να είναι αυξημένος κατά 7,3 εκατ. ευρώ και 6,9 εκατ. ευρώ το 2009 και 2008 αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθαρή θέση του ομίλου μετά και την επιστροφή κεφαλαίου φθάνει πλέον τα 106 εκατ. ευρώ. Η επιστροφή κεφαλαίου, η οποία αποφασίστηκε στην Ε.Γ.Σ. της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Μάϊο, ήταν συνολικού ποσού 47,3 εκατ. ευρώ και ειδικότερα επιστράφηκαν μετρητά στους μετόχους 1,3 ευρώ ανά μετοχή. Τέλος, το προτεινόμενο στη Γενική Συνέλευση μέρισμα προς διανομή για τη χρήση 2008, θα είναι 0,12¤ ανά μετοχή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top