Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Ναυτικό Σαλόνι του Πόρου
Charter Yacht Show – Poros 2009

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Ναυτικό Σαλόνι του Πόρου

Με επιτυχία διοργανώθηκε, παρά τις δυσκολίες της εποχής η 8η κατά σειρά Έκθεση Πολυτελών Επανδρωμένων Επαγγελματικών Θαλαμηγών Αναψυχής, που απευθύνεται στους επαγγελματίες του χώρου, και τελεί υπό την αιγίδα του […]

Με επιτυχία διοργανώθηκε, παρά τις δυσκολίες της εποχής η 8η κατά σειρά Έκθεση Πολυτελών Επανδρωμένων Επαγγελματικών Θαλαμηγών Αναψυχής, που<...> απευθύνεται στους επαγγελματίες του χώρου, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Δήμου Πόρου.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου 2009 στο νησί του Πόρου, μέσα σε ένα θαυμάσιο Μαγιάτικο καιρικό τοπίο, που λειτούργησε θετικά για την επιτυχία και επίτευξη των στόχων και των προσδοκιών της διοργάνωσης, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις φυσικές καλλονές του νησιού και της ευρύτερης περιοχής. Ο Δήμος του Πόρου, με επικεφαλή το δήμαρχο κ. Δημήτριο Στρατηγό, για μια ακόμη χρονιά αντεπεξήλθε πλήρως στις ανάγκες της διοργάνωσης. Τα έργα υποδομής που έχουν γίνει στο νησί τα τελευταία χρόνια, καθώς και η μεγάλη προθυμία των τοπικών παραγόντων συνετέλεσαν στην επιτυχία του 8ου Ναυτικού Σαλονιού του Πόρου. Την έκθεση χαρακτηρίζουν η ποιότητα, ο επαγγελματισμός και το υψηλό αίσθημα φιλοξενίας των αρχών, των τοπικών επιχειρηματιών, αλλά και όλων των κατοίκων του νησιού.

Οργανωτές της έκθεσης είναι ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (Ε.Σ.Μ.Ε.Θ.) και η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.).

Περισσότερα από 60 υπερπολυτελή επανδρωμένα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής μήκους μέχρι και 60 μέτρων, μηχανοκίνητα και ιστιοφόρα, έδωσαν δυναμικά το παρόν, συνθέτοντας αντιπροσωπευτική εικόνα του σύγχρονου, δυναμικού στόλου του ελληνικού θαλασσίου τουρισμού. Πολλά ελληνικά και ξένα γραφεία Υachting συμμετείχαν στην έκθεση ως επίσημοι επισκέπτες. Αξιοσημείωτο είναι, ότι η προσέλευση των ξένων πρακτόρων παρουσίασε φέτος αύξηση σε σχέση με πέρυσι και αυτό σε μια δύσκολη χρονιά παγκοσμίως, κατά την οποία απουσίασαν αρκετά μεγάλα γραφεία του διεθνή χώρου λόγω οικονομικών δυσχερειών και συσπειρώσεων όπως τα ίδια ανέφεραν. Οι Ξένοι επαγγελματίες του χώρου που συμμετείχαν στο “Charter Yacht Show – Poros 2009”, ήρθαν (με αλφαβητική σειρά) από το Βέλγιο, την Γαλλία, το Ην. Βασίλειο, την Ιταλία, την Κύπρο, το Μονακό, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ), το Ντάλας–Τέξας (ΗΠΑ), τη Ρωσία, το Σοσαλίτο (ΗΠΑ), την Τουρκία, τη Φλόριδα (ΗΠΑ) και το Φόρτ Λόντερντέιλ (ΗΠΑ). Εντυπωσιακές ήταν οι πολυάριθμες συμμετοχές απο ΗΠΑ, που φανερώνει το συνεχιζόμενο αμείωτο ενδιαφέρον των Αμερικανών για την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών.

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού έδειξαν έμπρακτα και ουσιαστικά την στήριξη και την συμβολή του κράτους στην πραγματοποίηση του καθιερωμένου αυτού θεσμού με χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών της εκδήλωσης. Παρών στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης ήταν και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ενώ αναγνώστηκε λόγος του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάση Παπαληγούρα, με σημαντικές αναφορές αλλά και δεσμεύσεις σε βασικά θέματα που αφορούν στον κλάδο. Την Ε.Π.Ε.Σ.Τ. εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος απηύθυνε και σχετικό χαιρετισμό.

Ο κ. Γεώργιος Κολλίντζας, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρόεδρος του Ε.Σ.Μ.Ε.Θ. στο λόγο του εξέφρασε την ειλικρινή ικανοποίησή του για τον εντυπωσιακό αριθμό πρακτόρων, εκθετών και επισκεπτών της έκθεσης παρά τις εξαιρετικά δύσκολες εποχές που διανύουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Θερμές ευχαριστίες απεύθυνε στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και προσωπικά στον κ. Μαρκόπουλο για την οικονομική στήριξη χωρίς την οποία θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί η έκθεση, αλλά και για την ιδιαίτερη τιμή της προσωπικής παρουσίας του στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης. Θερμές ευχαριστίες επίσης απεύθυνε στους συμμετέχοντες Έλληνες πλοιοκτήτες, που με τα υπερπολυτελή σκάφη τους στήριξαν και εφέτος τον θεσμό του Ναυτικού Σαλονιού του Πόρου, τιμώντας την ελληνική σημαία και συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανάδειξης της Ελλάδος σε πρώτο προορισμό της Μεσογείου. Ο κ. Γεώργιος Κολλίντζας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μεγάλη και αδιαμφισβήτητη συμβολή των πληρωμάτων των ελληνικών σκαφών στην επιτυχία της έκθεσης, και κατ’επέκταση στην επίτευξη του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που υποσχόμαστε αλλά και δίνουμε στον απαιτητικό πελάτη μιας υπερπολυτελούς Θαλαμηγού. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής ευχαρίστησε επίσης τον Ελληνικό Νηογνώμονα και την ΕΛΙΝ που με τις οικονομικές χορηγίες τους στήριξαν και εφέτος τον θεσμό.

Με την παρουσία τους την έκθεση ξεχώρισαν ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ιωάννης Κοφίνης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πρώην δήμαρχος του Πόρου κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο τ. Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλός, δήμαρχοι από την ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού και της Αττικής, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συβουλίου, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Λιμενικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, σημαντικοί παράγοντες των Αρχών του τόπου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου από τον χώρο της Ναυτιλίας, και του Τουρισμού.

Ακολούθησε δεξίωση την οποία παρέθεσε ο δήμαρχος του Πόρου κ. Δημήτριος Στρατηγός, στους κήπους της Ναυτικής Βάσης (ΚΕ ΠΟΡΟΣ), όπου οι επίσημοι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με πολλούς από τους συμμετέχοντες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024